Super rychlý a snadný recept na maďarský guláš!
Česko má nejnižší nezaměstnanost v EU
Super rychlý a snadný recept na vynikající maďarský guláš z vepřové plece nebo krkovice s houbami. Bude vynikající nejen s chlebem, ale i s kaší nebo bramboráky.
- Super univerzální nápad na večeři.
- Perfektní dušený pokrm k bramborákům.
Ingredience:
- 500 g vepřové krkovice nebo plece
- 2 střední cibule
- 250 g žampionů
- 2 střední rajčata
- 1 červená paprika
- 2 lžíce vepřového sádla nebo oleje
- 6 stroužků česneku
- 2 ploché lžičky sladké papriky
- 1 plochá lžička pálivé papriky
- 1 plochá lžička soli
- 1 plochá lžička pepře.
- 120 ml vody
Postup:
1. Vepřové maso nakrájejte na menší kousky (ideální na jedno sousto) a smíchejte v míse s kořením. Oloupejte a nakrájejte cibuli. Vložte ji do široké pánve se sádlem (nebo rostlinným olejem). Cibuli několik minut smažte, poté přidejte kousky vepřového masa a oloupané houby. Malé houby můžete přidat celé. Větší nakrájejte na půlky nebo čtvrtky. Vše smažte odkryté asi 20 minut.
2. Mezitím omyjte a nakrájejte papriku na menší kousky. Česnek oloupejte a nakrájejte na plátky. Kousky papriky a česneku vložte do pánve. Vše ještě několik minut smažte za stálého míchání. Přidejte oloupaná a nakrájená rajčata a půl hrnku vody. Vše promíchejte a přikryté vařte asi 20 minut.
Doporučené podávání guláše: nepražená pohanka či bramboráky, čerstvé bylinky a nakládané okurky.
Dobrou chuť.
Kurzy
Finance
Kurzovní lístek: 3.12.2024 Exchange s.r.o.
EUR | 25,180 | 25,320 |
USD | 23,880 | 24,060 |