VELMI CHUTNÉ: Maďarské placky!

Nejlepší a osvědčený recept na vynikající placky na maďarský způsob. Křupavé bramborové placky zalité dokonalým dušeným vepřovým masem. Tyto placky jsou neodolatelným pokrmem!
Ingredience:
- poloviční porce maďarského guláše
- 1,5 kg brambor
- 1 malé vejce
- 2 lžíce hladké nebo polohrubé pšeničné mouky
- 1/2 bílé cibule
- 1 lžička oregana
- 1 lžička soli
- 1 lžička pepře
zdroj:
Archiv
Postup:
1. Brambory omyjte, oloupejte a nastrouhejte na velmi jemném struhadle nebo je umelte v mlýnku na maso. Totéž proveďte s cibulí. Do mísy rozklepněte vejce, přidejte mouku a koření. Vše smíchejte dohromady.
2. Rozpalte pánev a nalijte do ní tolik oleje, aby pokryl celé dno. Lžící dávejte porce na placky. Placky na maďarský způsob by měly být o něco silnější než ty, které jíte každý den. Dělejte placky o průměru 20 cm a tloušťce 1 cm. Každou palačinku smažte z obou stran dohněda.
3. Usmažené palačinky na chvíli odložte na papírovou utěrku, aby se zbavily přebytečného tuku. Přeložte je napůl a přelijte maďarským gulášem. Podávejte s čerstvými bylinkami a zakysanou smetanou.
zdroj:
Archiv