Dnes je čtvrtek 18. dubna 2024., Svátek má Valérie
Počasí dnes 1°C Oblačno

Zřekněte se cigaret! Skoncujte s kouřením stylově

Zřekněte se cigaret! Skoncujte s kouřením stylově
zdroj: tisková zpráva

Mezinárodní den bez cigaret letos připadá na 18. listopadu. Hlavním cílem tohoto významného dne je upozornit na rizika spojená s kouřením, zaměřit se na prevenci kouření a informovat veřejnost o rizicích pasivního kouření.

V dnešní době existuje celá řada metod, které kuřákům pomáhají při odvykání kouření. Jednou z nich je i unikátní metoda biorezonance. Tento u nás nový, ve světě již prověřený, terapeutický postup zbaví kuřáka bezbolestně a bez vedlejších účinků fyzické závislosti na nikotinu během třiceti minut. V odvykání kouření dosahuje úspěšnosti až 80 %, a dalece tak převyšuje všechny ostatní doposud používané metody.

Zbavit se kouření pomocí biorezonanční terapie můžete v ordinaci BIONCE, kterou v Praze založili odborníci z řad lékařů s osobní zkušeností se závislostí na nikotinu. „Zaměřujeme se především na kuřáky, kteří se sami rozhodli přestat, ale je pro ně obtížné zbavit se fyzické závislosti,“ říká spoluzakladatel ordinace MUDr. Robert Tirpák.

Jak probíhá terapie odvykání kouření?

Při dlouhodobém kouření si lidské tělo zvyká na nikotin, který patří mezi mimořádně návykové látky. Když v těle kuřáka jeho hladina klesne pod určitou mez, ocitá se ve stavu nikotinového hladu a dostaví se abstinenční syndrom doprovázený chutí na cigaretu. Biorezonance eliminuje signál, který k tomuto syndromu vede.

Obrázek zdroj: tisková zpráva

Na začátku terapie je klient vyzván k vykouření cigarety přibližně do dvou třetin, zbytek terapeut uloží do vstupního pohárku napojeného na přístroj. Klient se pohodlně usadí, na záda, na čelo a na každou ruku jsou mu připevněny elektrody a následuje přibližně třicetiminutová terapie. „Z biorezonančního přístroje Bicom OPTIMA je během sezení do organismu kuřáka vysílán zrcadlově obrácený elektromagnetický frekvenční vzorek nikotinu. Ten vyruší signály fyzické závislosti, takže se po terapii přestanou projevovat abstinenční příznaky a nevzniká ani takzvaný nikotinový hlad,“ vysvětluje ve zkratce princip biorezonanční terapie MUDr. Róbert Tirpák.

Kouření v číslech

Na následky kouření umírá každoročně více než 5 miliónů lidí. Podle průzkumu Eurobarometr je v České republice 36 % kuřáků, tedy přibližně tři miliony. Kouří 26 % populace nad osmnáct let, zbytek jsou děti a mladiství. Každý rok u nás zemře na nemoci spojené s kouřením kolem 18 000 lidí. Pasivní kouření, tedy neaktivní vdechování cigaretového kouře, způsobí úmrtí 3 000 lidí ročně.

Co je to biorezonanční terapie?

Buňky lidského organismu spolu komunikují prostřednictvím elektromagnetického vlnění. Pokud je výměna informací mezi buňkami narušena (například vlivem infekcí, chemikálií z okolního prostředí, nikotinu apod.), může dojít ke změně jejich chování a za určitých okolností až k chorobám. Biorezonanční přístroje umí pomocí vysílaných signálů navracet elektromagnetické vlnění buněk do normálu a harmonizovat tak energetickou nerovnováhu v těle.

Biorezonance kombinuje poznatky z medicíny s kvantovou fyzikou, a patří stejně jako akupunktura, homeopatie a další přírodní léčebné postupy do okruhu empirické medicíny, tedy mezi metody založené na dlouhodobém pozorování a zkušenostech. V Evropě už se tato metoda úspěšně používá více než 25 let. Uplatnila se mimo jiné i při léčbě chronických onemocnění, alergií, astmatu a při odhalování i léčbě skrytých příčin nejrůznějších chorob. Přístroje pro biorezonanci patří do výbavy praktických lékařů v Německu, Rakousku a Švýcarsku. V Rusku je tato terapie součástí metodických pokynů ministerstva zdravotnictví.

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 18.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,260 25,380
USD 23,620 23,800
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma