Dnes je neděle 28. dubna 2024., Svátek má Vlastislav
Počasí dnes 9°C Polojasno

Zde je návod, jak vykouzlit tento LAHODNÝ dezert: Cheesecake bez tvarohu s malinami!

Zde je návod, jak vykouzlit tento LAHODNÝ dezert: Cheesecake bez tvarohu s malinami!
zdroj: Archiv

Je možné upéct cheesecake bez tvarohu? Jistě! Takový cheesecake je super nadýchaný a křehký. Lahodný dezert vykouzlíte jen z několika málo ingrediencí. A do přírodního jogurtového cheesecaku můžete přidat i ovoce.

Sametový cheesecake bez tvarohu s přírodním nebo řeckým jogurtem s jemnou vanilkovou příchutí a nádechem čerstvých malin, báječný a velmi jednoduchý na přípravu. K jeho upečení můžete použít i mražené maliny nebo jiné ovoce. Doporučuji: jahody, borůvky, borůvky, banány nebo konzervované ovoce.

 

Ingredience:

  • 700 g přírodního nebo řeckého jogurtu
  • polovina 100 g kostky másla
  • 5 středně velkých vajec
  • 1 vanilkový pudink bez cukru - 60 g
  • 4 lžíce medu nebo 1/4 hrnku cukru
  • 250 g malin

 

Tipy a rady: Předtím vyndejte jogurt a vejce z lednice. V mikrovlnné troubě nebo ve vodní lázni rozpustíme polovinu kostky másla a necháme vychladnout. Sáhněte po hustém a nekyselém přírodním jogurtu nebo řeckém jogurtu. Pokud máte v plánu upéct cheesecake, který neobsahuje tvaroh a lepek, kupte si bezlepkový vanilkový pudink. Pokud se pustím do pečení cheesecaku bez tvarohu, obvykle na něj dám i své oblíbené měkké ovoce. Cheesecake se peče dlouho při poměrně nízké teplotě, takže ovoce se jen jemně opeče a chutná báječně. Takový cheesecake je ještě jemnější a chutná pokaždé jinak.

 

Obrázek zdroj: Archiv

 

Postup:

1. Připravíme si dortovou formu. V mém případě se jedná o dortovou formu o průměru 18 cm. Dno vyložené pečicím papírem. Zevnitř vymazaná zbytkem másla, zatímco zvenku bylo dno přikryté alobalem.

 

Tipy a rady: Mějte na paměti, že směs pro pečený cheesecake z hustého přírodního nebo řeckého jogurtu bude mít řídkou konzistenci. Použila jsem dortovou formu, kterou jsem zvenku pevně obalila alobalem. Tím se zabrání tomu, aby cheesecake během pečení nevytékal. Můžete také celé dno a boky vyložit jedním kusem pečicího papíru nebo použít formu bez odnímatelných boků.

 

Obrázek zdroj: Archiv

 

2. Všechny ingredience na cheesecake bez tvarohu (kromě ovoce) dejte dohromady do jedné mísy. Můžete použít extra hustý přírodní nebo řecký jogurt nebo smíchat obyčejný jogurt s řeckým jogurtem. Rozklepněte 5 středně velkých vajec. Přidejte rozpuštěné a vychladlé nebo velmi měkké máslo. Máslo můžete také nahradit kokosovým olejem nebo jemným rostlinným olejem. Dále jde také 50 g cukru nebo 4 lžíce medu a jeden sáček vanilkového pudinku bez cukru.

 

Obrázek zdroj: Archiv

 

3. Ingredience na cheesecake bez tvarohu velmi důkladně promíchejte. Můžete použít mixér nastavený na nízký výkon. Řídkou směs nalijte do připravené formy na pečení. Navrch nasypte omyté a osušené maliny. Maliny jsou poměrně lehké, takže se do cheesecaku nepropadnou. Použít můžete také jahody, které doporučuji nakrájet na menší kousky. Borůvky a ostružiny můžete nechat vcelku. Konzervované ovoce nakrájejte stejně jako jahody. Banány nakrájejte na plátky.

 

Obrázek zdroj: Archiv

 

4. Cheesecake bez tvarohu opatrně vložte do trouby předehřáté na 160 °C. Možnost pečení - horní/dolní ohřev. V troubě zvolte prostřední polici. Po celou dobu pečení cheesecaku neměňte teplotu pečení. Cheesecake se zvedá pomalu a rovnoměrně. Po celou dobu pečení také neotvírejte troubu. Cheesecake s malinami pečte 100 minut.

 

5. Po upečení neotvírejte dvířka trouby ještě 20 minut. Po uplynutí této doby můžete dvířka otevřít. Po 10 minutách můžete cheesecake vyjmout z trouby. Jakmile cheesecake vychladne, uložte jej na několik hodin do lednice nebo na jiné chladné místo.

 

6. Okraj dortové formy neodstraňujte, dokud cheesecake neohraničíte tenkým nožem. Cheesecake by měl být vyříznutý zevnitř a dotýkat se boků. Toto nemusíte dělat, pokud před pečením vyložíte boky dortové formy pečicím papírem.

 

Obrázek zdroj: Archiv

 

Tipy a rady: Cheesecake uchovávejte v chladničce. Před podáváním můžete cheesecake lehce poprášit moučkovým cukrem a ozdobit čerstvým ovocem. 

Dobrou chuť!

 

Obrázek zdroj: Archiv

 

 

 

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 27.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,160 25,240
USD 23,410 23,530
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma