Dnes je pátek 29. března 2024., Svátek má Taťána
Počasí dnes 15°C Polojasno

Vyzkoušejte! Detoxikační dieta od Mačingové

Vyzkoušejte! Detoxikační dieta od Mačingové
Hubnutí (ilustrační foto) | zdroj: ThinkStock

Pokoušíte se zhubnout pár kil, ale bez výsledku? Po měsíci se s touto dietou budete cítit daleko lépe.

Mnozí z vás už slyšeli o Antónii Mačingové, slovenské odbornici na zdravou výživu, ale někteří možná ještě ne. Příběh paní Mačingové začal stejně jako u každé druhé ženy, která byla nespokojená se svojí váhou doprovázenou zdravotními problémy. Rozhodla se tyto problémy vyřešit sama, přírodně, tedy změnou jídelníčku. Složení potravin a jejich množství následně zkoušela s úspěchem na svých známých. Její dieta se nakonec stala tak oblíbenou, že je dnes vyhledávanou odbornicí. Kniha Mačingové Zhubněte jednou provždy je v současnosti velice oblíbená a často tak žádaná, že i v knihovně si na ni musíte vystát frontu. Ke knize jsem se probojovala i já. Jaká je moje zkušenost?

První seznámení s knihou

Když jsem do knihy nahlédla, řekla jsem si, že tuhle dietu bych nikdy držet nemohla, protože polovinu jídel nejím. Ale když už mi bylo několikrát řečeno, že bych se sebou měla konečně něco dělat, rozhodla jsem se, že ta obludná jídla překousnu i já.

Cuketa bude vaším největším (ne)přítelem.
Cuketa bude vaším největším (ne)přítelem.

V čem dieta spočívá?

Nadšení známých z této diety mě přesvědčilo, že je dieta účinná, ale není drastická. V podstatě jde o to, že máte přímo nalinkovaný jídelníček na celý měsíc. Střídají se tam zejména zeleninová jídla, z kterých máte dostatek živin a vitamínů. Nelze ovšem jednoznačně určit, kolik kdo zhubne. To záleží na tom, jak moc velkou trpíte nadváhou. Já mám jen lehkou nadváhu, a tak se mi za měsíc podařilo zhubnout 2,5 kila a po třech centimetrech v různých partiích (prsa, bříško, boky). Někteří lidé zhubnou i 4 kila za měsíc.

Jak se během diety cítíte

Každý, kdo tuto dietu začal držet, měl ze začátku hlad. Já také. Ale výhodou této diety je, že si jídla můžete nandat podle libosti, až do úplného zasycení. Tím, že jíte převážně zeleninu, si neublížíte. Trošku ale budete trpět, když uvidíte někoho jiného dlabat různé dobrůtky, které nesmíte.

Na sladkosti zapomeňte!
Na sladkosti zapomeňte!

Mé výsledky

Ze začátku jsem byla z diety nadšená. Po dvou týdnech až do konce měsíce jsem měla 2,5 kila dole. Doufala jsem, že mi to vydrží a že mě nepostihne jo-jo efekt. Možná si za to můžu tak trochu sama, protože jsem pak najela na normální stravu a vrátila jsem se na původní váhu. I když já jsem se po jejím skončení vyloženě cpala. Co mi tato dieta přinesla, byl opravdu dobrý pocit ze sebe samé. Zeleninová strava mě krásně pročistila, nebyla jsem nafouklá, měla jsem víc energie a nebyla jsem unavená. Takže pokud potřebujete pročistit od škodlivých látek z běžných potravin, mohu tuto dietu vřele doporučit.

AUTOR: Vendula Pospíšilová

Zdroje:

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 29.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,140 25,280
USD 23,320 23,500
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma