Dnes je sobota 20. dubna 2024., Svátek má Marcela
Počasí dnes 7°C Slabý déšť

Nahlédněte pod pokličku tajemství sexy kuchaře Emanuela Ridiho

Nahlédněte pod pokličku tajemství sexy kuchaře Emanuela Ridiho
Emanuele Ridi | zdroj: sitalemvkuchyni.cz

V případě, že mezi vaše zájmy patří sledování pořadů o vaření, určitě znáte jméno Emanuela Ridiho, italského rodáka, kuchaře a restauratéra v jedné osobě, který si získal přízeň mnoha diváků (a především divaček) u televizních obrazovek. Znáte ale jeho životní příběh a důvod, proč se ze slunného italského podnebí vypravil do oblačných Čech?

Když byl malý, každý den se pletl prarodičům pod nohy v restaurační kuchyni. Narodil se a vyrůstal na středomořském ostrově Elba, na ostrově plném slunce, moře, usměvavých lidí a dobrého jídla. Městečko Portoferraio bylo pro Emanuela zdrojem zážitků s kamarády, ale i prvních zkušeností v gastronomii. Dnes je rád, když čas dovolí a jednou za rok se do svého rodného Portoferraia zajede podívat a pozdravit maminku.

Emanuele Ridi, pro přátele Manu, žije v Praze od devadesátých let. Jak sám říká, utekl před vojnou za tátou, který pobýval v Čechách, a pak už se prostě nestihl vrátit. Stihl totiž potkat krásnou českou blondýnku Janu, s kterou se oženil, zplodil syna a žije dodnes v harmonickém vztahu.

Začátky v Čechách nebyly jednoduché, otevřít si italskou restauraci v době, kdy největším kulinářským zážitkem je utopenec, chtělo hodně odvahy. Díky výdrži a možná štěstí se Manu s Janou probudovali až k příjemné, útulné restauraci s pozitivním hodnocením návštěvníků.  A přišla odměna.

Emanuele Ridi Emanuele Ridi | zdroj: sitalemvkuchyni.cz

Před pár lety se Emanuel ocitl na televizních obrazovkách. České rodiny konečně pochopily, že do špaget Carbonara se nedává smetana a mnozí začali zkoušet italské recepty a lá Manu.

Nejen díky italské kuchyni, ale i způsobu podání a roztomilé češtině se Emanuel dostal na výsluní, kde zůstává dodnes.

Kdo zná Emanuela osobně, pravděpodobně zvolí tuto charakteristiku:

Manu? To je typický Ital – miluje fotbal a rychlá auta. Má temperamanetu na rozdávání, občas vybuchne, ale za minutu je spor urovnán. Je sympatický, galantní a má styl. Jeho myšlenkové pochody v italštině a překlad do čestiny je neskutečně vtipný a trefný tak, že vás zlomí v pase.

Zdroje:
sitalemvkuchyni.cz

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 20.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,170 25,250
USD 23,520 23,620
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma