Dnes je čtvrtek 28. března 2024., Svátek má Soňa
Počasí dnes 14°C Skoro zataženo

Na velikosti... záleží! Prokázal výzkum skotských žen

Na velikosti... záleží! Prokázal výzkum skotských žen
Milenecký pár v posteli | zdroj: ThinkStock

Ženy, které mají často vaginální orgasmus údajně dosahují mnohem snáze orgasmu s muži, kteří mají nadprůměrně dlouhý penis. Ženy, které preferují koitální styk před jinými formami sexu to potvrzují. O výzkumu informoval magazín sexuální medicíny

“Ačkoli je zde celosvětově vžitý stereotyp, že na velikost nezáleží, tak obavy mužů z velikosti penisu jsou zcela oprávněné. Stejně jako když muži čelí legitimním obavám, když vstupují na partnerský trh, s ohledem na svou inteligenci, osobnostní rysy, smysl pro humor, sociální status, výšku, bohatství či další charakteristiky, o kterých se ví, že ženám imponují,” poznamenal pro Live Science Stuart Brody, psycholog z univerzity Západního Skotska.

“Preference se mohou různit,” říká výzkumník Barry Komisaruk, který se zabývá ženskou sexualitou na Rutgersově univerzitě. “Ženy, které mají orgasmus při vaginální stimulaci mohou opravdu preferovat delší penisy,” potvrdil Komisaruk. Ovšem ne každá žena preferuje orgasmus touto cestou.

Penis větší než 15,5 cm

Brody a jeho kolegové vyzpovídali 323 žen (většinou studentky skotských univerzit) o jejich sexuálním životě. Otázky se týkaly, jak jejich současného sexuálního chování, tak jak moc důležité jsou pro ně koitální styk či jiné formy sexu. Dále měly zodpovědět, jestli délka penisu ovlivňuje jejich schopnost dosáhnout vaginálního orgasmu. Jako průměrný výzkumníci definovali penis o délce 15,5 cm. Výzkumníci se ptali, zdali ženy dosahují orgasmu lépe s penisem kratším než průměr nebo delším.

Našli celkem 160 žen pravidelně zažívajících vaginální orgasmus a které měly i dost sexuálních partnerů, aby mohly srovnat zkušenosti z různou velikostí údu. 33.8 procenta z nich preferovalo delší než průměrný penis, 60 procent tvrdilo, že na velikosti nezáleží a 6.3 procent řeklo, že preferují penis, který je kratší než průměrný.

Vcelku standardní výsledek doplňuje zajímavé zjištění, že ženy, které preferovaly co nejdelší mužské pohlaví uvedly významně větší frekvenci vaginálních orgazmů v jejich ložnici.

“Může to být pravděpodobně způsobeno tím, že delší penis může ženu stimulovat po celé délce vagíny a děložního hrdla,” odhaduje Brody.

Zdroje:

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 28.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,240 25,360
USD 23,400 23,580
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma