Dnes je sobota 20. dubna 2024., Svátek má Marcela
Počasí dnes 7°C Slabý déšť

Články autora

Renata Petříčková

Magazín

Mor s názvem multitasking

Renata Petříčková 15. 2. 2020
Je vaší metou být výkonní a zvládat toho víc než ostatní? Zprvu ochutnáte možná opojné chvíle rozlítanosti a uspokojení z toho, co vše zvládáte. Postupem času ale přijde únava a kruté přiznání si, že "devatero řemesel, desáté bída". Klesá kvalita vaší práce. I života. Proč?
Magazín

Potřebujete restart? Začněte se pravidelně 'venčit'

Renata Petříčková 25. 1. 2020
Půlhodinka na čerstvém vzduchu umí zázraky. Musíte ale do přírody vyrážet pravidelně, nejlépe každý den. Naučíte se tak vypnout a už po pár dnech se budete cítit klidnější. 
Magazín

Jóga může i ublížit. Páteř umí zablokovat i obyčejný 'most'

Renata Petříčková 19. 1. 2020
Jóga není jen "protahovací cvičení pro holky" a pokud máte dlouhodobější problémy se zády a začnete ji cvičit dřív, než se na ně podívá zkušený fyzioterapeut, můžete si zadělat na pěkný malér. Zvlášť, pokud se jako samouk pustíte to náročnějších jógových pozic. 
Magazín

Ostřihněte mozek od stresu, stačí pár vteřin denně

Renata Petříčková 15. 12. 2019
Má meditace jen placebo efekt, nebo se za ní skrývají i vědecké argumenty? Americký autor a neurovědec Joe Dispenza určitě není první, ale je jeden z mála, který umí princip tohoto odpojování mozku od stresové reality vysvětlit vědecky a zároveň srozumitelně.
Magazín

Když se nedaří aneb Jak zachránit nepovedené cukroví

Renata Petříčková 7. 12. 2019
Rozpadající se těsto na rohlíčky, trhající se linecké těsto nebo sražený krém do náplně? Zarputile se vám připaluje cukroví jen z jedné strany? Došel cukr? Průšvihů, které se při vánočním pečení mohou stát, je celá řada. Jejich řešení jsou často jednodušší, než se může zdát.
Zdraví

Zrádné ofouknutí. Jak na prochladlou krční páteř?

Renata Petříčková 30. 11. 2019
S podzimem se ordinace lékařů plní pacienty s blokádami krční páteře či bolestmi hlavy a šíje. Někdy za to skutečně může životní styl a nevhodný pohyb, ale často jsou tyto namáhané svaly ještě "přiživeny" zrádným prochladnutím. Je to snadné. Stačí si jeden den nevzít šálu. Stačí rozhalený svetr nebo slunečný den, během kterého se zpotíme, ale zároveň nás ofoukne.
Vztahy

(Ne)snesitelná tíha 'vztahů bez lásky'

Renata Petříčková 10. 11. 2019
Z každého vztahu dříve či později vyprchá počáteční vášeň. Neznamená to ale, že se z něj vytratila láska. Jen je potřeba zabrat a hledat ji v jiných podobách. 
Magazín

Podceňovaná nemoc, které se nevyhnete

Renata Petříčková 3. 11. 2019
Zatímco pravou chřipku rýma doprovází jen zřídka, k běžným virózám patří téměř nerozlučně. Přesto bývá "rýmička" často zlehčovaná. 

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 20.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,170 25,250
USD 23,520 23,620
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma