Dnes je úterý 16. dubna 2024., Svátek má Irena
Počasí dnes 3°C Zataženo

Základní péče předcházející tvorbě vrásek

Základní péče předcházející tvorbě vrásek
Péče o pleť | zdroj: Redakce

Rýhy v pleti patří k přirozenému procesu stárnutí. S věkem mizí podkožní tuk a pokožka přestává vyvářet dostatečné množství kolagenu a elastinu. Proto se tenčí a trpí úbytkem vláhy. Stárnutí přirozeně zabránit nelze. Dodržováním některých pravidel ale můžete zamezit předčasnému vzniku vrásek.

Jak se starat o mladou pokožku

Na obličej a oční okolí stačí ženám do 30 let většinou pravidelné čištění a lehké hydratační krémy. Přípravky na mastnou pleť používejte, jen pokud vás trápí akné. Máte-li smíšenou pleť, vysušujte jen na ty části, kde se vám pupínky tvoří. Zbytek kůže vyživujte krémem nebo lehčím fluidem.

Pleť zralé ženy

V pozdějším věku je dobré používat výživnější masti, které stimulují tvorbu kolagenu a zamezují tvorbě vrásek. Na hluboké vrásky je pak třeba kosmetika s liftingovými/vypínacími účinky. K takovým přípravkům patří i Snake Complextv shopu. Pokožku vždy dostatečně hydratujte. Suchá kůže stárne rychleji. Pleťovou masku používejte 1 – 2x týdně. Pokud se dobře vstřebává, můžete jí nahradit noční krém.

Okolí očí

Vrásky okolo očí bývají nejčastějším, a také nejviditelnějším, příznakem stárnutí pleti. Protože je kůže v těchto místech velmi tenká, měla byste o ni pečovat jemně. Nikdy ji zuřivě netřete ani nevytahujte. Všimla jste si, že kosmetičky krém v očním okolí často jen zlehka vklepávají? Činí tak právě proto, aby kůži zbytečně nenapínaly.

Pokud chcete mít zdravé a krásné řasy, pečlivě se odličujte. Řasenka přes noc řasám škodí, lámou se. Zničíte si je i tehdy, pokud je namalujete ještě před použitím tvarovacích kleštiček.

Na co si dávat pozor

Pleť příliš nevystavujte slunci. Ženy, které se pravidelně opalují, poznáte podle hlubokých vrásek na tváři i v dekoltu. UVA a UVB paprsky kůži nejen vysušují, ale i narušují. Obličej je paprskům vystaven nejčastěji. Měla byste jej proto před paprsky chránit alespoň krémem s UV filtrem.

Pleť čistěte maximálně 2x denně. Záleží na vás, zda je vám pohodlnější gelový nebo tekutý přípravek. Důležité je, aby kůži zbytečně nedráždil a nevysušoval.

Pokud občas cítíte pnutí, pokožka po některých přípravcích zčervená, pálí nebo se vám na ní vytvoří krupička, máte citlivou pleť. Nevhodnou péčí ji můžete dehydratovat a podpořit tak vznik vrásek.

Stav kůže často ovlivňuje strava a životní styl celkově. Vždy dodržujte pitný režim. Nedostatek vody se projevuje i na kůži. Kouření způsobuje pupínky a černé tečky. Na starší pleti se projevuje hlubokými a výraznými vráskami.

Účinky slunce, nezdravého životního stylu, kouření a nevhodné péče o pleť se často objeví až ve zralém věku. Pokud chcete vypadat a cítit se dobře, pečujte o sebe. Nikdo jiný to za vás neudělá.

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 16.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,220 25,340
USD 23,670 23,850
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma