Dnes je čtvrtek 28. března 2024., Svátek má Soňa
Počasí dnes 14°C Skoro zataženo

Uzamknout bezpečné vyhledávání

Uzamknout bezpečné vyhledávání
zdroj: tisková zpráva

Google rodičům nabízí novou funkci pro zajištění bezpečného hledání pro děti pod názvem „Uzamknout bezpečné vyhledávání“ (angl. SafeSearch Lock), která umožňuje nastavit přísné filtrování obsahu pro dospělé z výsledků vyhledávání na internetu a mezi obrázky.

Google neustále hledá způsoby, jak uživatelům poskytnout co nejlepší kontrolu nad tím, co se při prohledávání internetu zobrazí a co ne. Když lidé vyhledávají na Google, často by uvítali možnost volby, co všechno by se zejména v případě dětí mělo z obsahu pro dospělé filtrovat a ve výsledcích hledání nezobrazovat.  

Jedním z takových nástrojů je i funkce „Bezpečné vyhledávání“, která v případě aktivace umožní odfiltrovat nevhodný obsah z výsledku vyhledávání.  Když uživatel zvolí nastavení „Použít přísné filtrování“, může pak pomocí funkce „Uzamknout bezpečné vyhledávání“ toto nastavení uzamknout , čímž docílí toho, že jej nebude možné změnit bez souhlasu uživatele. Uzamknutí je jednoduché a rychlé. Funguje na základě zadání uživatelského jména a hesla od Google. Rodiče tak mohou mít snadno a jednoduše pod kontrolou webový obsah, který se dostává k dětem.

Národní centrum bezpečnějšího internetu vítá novou Google funkci „Uzamknout bezpečné vyhledávání”, která zvyšuje bezpečnost děti na internetu, a oceňuje úsilí, které Google systematicky vynakládá na péči o mladé internetové uživatele. Jsme přesvědčeni, že tuto službu ocení zejména rodiče,“ říká Pavel Vichtera, koordinátor Národního centra bezpečnějšího internetu, které nedávno spustilo nový portál zaměřený na toto téma www.bezpecne-online.cz.

Bezpečný režim na YouTube
Pokud chtějí rodiče zabránit zobrazování obsahu pro dospělé i na videoserveru YouTube, mohou využít nedávno zpřístupněnou funkci Bezpečný režim. Když je tato funkce aktivní, nebudou se ve výsledcích vyhledávání, podobných videích, seznamech videí, pořadech ani filmech zobrazovat videa s obsahem pro dospělé ani videa s přístupem omezeným na základě věku. Funkce Bezpečný režim se jednoduše aktivuje v dolní části kterékoliv YouTube stránky.

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 28.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,200 25,320
USD 23,380 23,560
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma