Dnes je pátek 19. dubna 2024., Svátek má Rostislav
Počasí dnes 8°C Slabý déšť

Studie: Sexu mezi páry ubývá, věnují se více počítači

Studie: Sexu mezi páry ubývá, věnují se více počítači
Práce v posteli (ilustrační fotografie) | zdroj: ThinkStock

Lidé se dnes milují méně často než před deseti lety a souvisí to s moderními technologiemi, uvádí Britská studie sexuálního chování a životního stylu. Tématu se věnuje deník The Times.

Britští odborníci v rámci své studie zkoumali více než 15 000 lidí. Z jejích výsledků vyplývá, že počet partnerů, které mají lidé během života, se za posledních deset let zvýšil, ale frekvence sexu se snížila. Před deseti lety se muži a ženy v průměru milovali šestkrát měsíčně. Dnes je to už jen pětkrát.

Hlavní autorka studie Kaye Wellingsová z Londýnské školy hygieny a tropické medicíny uvádí, že za tento pokles může především stres ze zhoršené hospodářské situace a potřeba pracovat mimo kancelář. "Při recesi lze pozorovat spojitost mezi nezaměstnaností a nízkým počtem sexuálních partnerů, možná vlivem nižšího sebevědomí," uvádí autorka. Dodává, že lidé dnes "velmi těžce pracují a jsou velmi zaneprázdnění. Došlo ke smazání hranic - bereme si notebooky do postele, práce se přesouvá domů, neexistuje jasná dělící čára."

K méně častému sexu podle studie přispívá také fakt, že dnes méně lidí než před deseti lety žije v manželství nebo bydlí se svými sexuálními partnery.

Zdroje:

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 19.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,260 25,380
USD 23,620 23,800
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma