Dnes je pátek 29. března 2024., Svátek má Taťána
Počasí dnes 15°C Polojasno

Seznamte se: Hana Havelková

Seznamte se: Hana Havelková
zdroj: tisková zpráva

V róbě HH si Taťána Kuchařová došla pro korunku MISS WORLD 2006.

V holešovické MFactory - kdysi známé výrobně pražské šunky -  představila česká oděvní designérka Hana Havelková svoji novou kolekci “Trochu jinak” určenou pro jaro a léto 2010.  Nejnovější modely značky HH tentokrát inspiroval frak - nejnoblesnější kus pánského šatníku.  “Inspirace nejspolečenštějším pánským úborem byl pro mě způsob, jak vtáhnout muže do hry,” říká návrhářka, která je proslavená především svými sofistikovanými večerními róbami. V kolekci Trochu jinak si proto pohrála s typickými prvky pánského fraku – lesklými klopami, košilí s manžetami a vysokým límečkem, dlouhými šosy i typickým leským lampasem na nohavicích.  Ty pak až kubisticky poskládala do nových, velmi ženských kreací.

“Spojení pánských hran s ženskými křivkami, lesku a matu, ale i luxusních materiálů s odhalenou pletí působí zároveň nevinně i dráždivě,” říká Hana Havelková. Modely z kolekce Trochu jinak... ženské tělo současně rafinovaně zakrývají i odhalují.
Kolekce obsahuje oděvy pro denní nošení – šaty, kostýmy a kabátky – ale  především společenské modely – koktejlky, košile, vestičky, kalhoty a dlouhé večerní róby. Dominuje  návrhářčina oblíbená černá barva, doplněná šedými a bílými akcenty. “Černá je univerzální, věčně aktuální barva, která své nositelce dodává sexappeal, tajemství a navíc až kouzelně zeštíhluje, “říká Hana Havelková.

Oblékám ráda ženy, které vědí co chtějí, mají svůj styl a osobnost. Jsem ráda, když se ztotožní s mým názorem na oděv. Snažím se, aby jim moje modely nechávaly prostor pro jejich vlastní kreativitu,” dodala Hana Havelková, jejíž módu má v šatníku třeba programová ředitelka karlovarského festivalu Eva Zaoralová profesorka Eva Syková, ředitelka  Ústavu experimentální medicíny, Helena Köenigsmarková, ředitelka Uměleckoprůmyslového muzea v Praze i Hana Kočová, která řídí pražský butik Hermés.

Hana Havelková
Zakladatelka módní čtvrti v centru Prahy, dvojnásobná držitelka nejvyššího ocenění v tuzemské branži Výtvarník sezony (1995 – Fair Fashion Brno, 2006 – Prague Fashion Week), členka Akademie módy patří ke stálicím českého módního nebe.   Své oděvní kolekce představila mimo jiné na New York Fashion Week a na Paris Fashion Week. Zúčastňuje se pravidelně i tuzemského Designbloku, kde  na podzim prezentovala svou kolekci městské módy Urban Koncept, inspirovanou architekturou, technikou a duchem velkoměsta.

Je autorkou návrhů pro soutěž Miss ČR 2006. V její róbě z bílého saténu si Taťána Kuchařová nakonec došla pro korunku MISS WORLD 2006. Šaty získaly zároveň 6. místo v soutěži Miss Designer pro nejlépe oblečenou účastnici soutěže.  Svůj talent pro tvorbu velkých večerních rób potvrdila vítězstvím v prestižní soutěži 1. Innovation Modedesigner Cup, pořádanou každoročně ve Frankfurtu. Její modely se pravidelně objevují na plesech ve Vídeňské opeře i  na zahraničních prezentacích nových vozů značky Škoda Auto. Od roku 2006 je zakládající členkou volného sdružení návrhářek Czech Fashion Centre, spojující propagaci autorské módy s charitativními účely.

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 29.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,140 25,280
USD 23,320 23,500
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma