Dnes je čtvrtek 28. března 2024., Svátek má Soňa
Počasí dnes 7°C Oblačno

Proč odmítla dát Adéla Gondíková dceři svoji hračku?

Proč odmítla dát Adéla Gondíková dceři svoji hračku?
Placeholder | zdroj: tisková zpráva

Další patronkou soutěže organizace ADRA "Jak si hraju aneb svět her a hraček" je sympatická hnědovláska Adéla Gondíková. Akci se mohou zůčastnit všechny děti prvního stupně základních škol. Nejlepších 100 obrázků bude od 3. května vystaveno v Národním muzeu. Moderátorka si kromě hraní na jevišti užívá i hry s dcerou Nelly.

1. Proč jste se rozhodli podpořit Výtvarnou soutěž ADRY?

Protože si myslím, že každá pomoc je dobrá. A tato forma, kdy mé dítě nakreslí obrázek a já jako pro lidi známá tvář projekt podpořím, je to nejmenší, co můžu udělat. A navíc ráda. Ještě ke všemu, když jde o děti.

2. Co Vás zaujalo na tématu "Jak si hraju aneb báječný svět hraček"?

Člověk si vlastně hraje celý život. Nejdřív se svými hračkami tráví celé dětství a pak v podobě koníčků pokračuje dále. Já si například zase ráda hraju na jevišti.

3. Jakou hračku jste měla jako dítě nejraději?

Já měla takového hadrového kašpárka. Měl několikrát přišívanou hlavu a poztrácané rolničky. Zbyla mu asi jenom jedna. Spala jsme s ním celé dětství, ale samozřejmě jsem na něj bohužel zapomněla. Šokovala mě moje maminka, když ho po třiceti letech vytáhla a dala ho Nelince na hraní. Tehdy jsem si na všechno vzpomněla. Pochopitelně jsem ho Neluš na hraní nedala a schovala, aby mi ho nezničila.

4. Máte nějaké schované z dětství?

Kašpárek není jediná hračka, kterou ještě mám. Měla jsem i panenku Pavlínku a hlavně černouška. Byla to zvláštní černá panenka, tehdy velmi neobvyklá, na kterou jsme s babičkou pletly a háčkovaly různe oblečky. Dnes jsme na černochy všichni zvyklí, ale tehdy jsem snad živého viděla až v Praze ve škole. Tím jsem byla jediněčná. Neměla jí žádná kamarádka.

5. Co Vás bavilo nejvíc?

Pamatuju si kolektivní hry venku. Dvacet dětí na kolech. Nebo různá pátraní, stanování u sousedů na zahradě, koupání na rybníku. Skvělé vzpomínky.

6. S jakými hračkami si podle Vás hrají nejchudší a nejbohatší děti?

Nevím. Možná je to stejný. Holky potřebují panenky a kluci auta. A buď je to hezké, drahé a moderní, nebo ze slámy, ze dřeva, hlíny. Ta fantazie v dětských hlavičkách je obrovská.

7. Hrajete si ještě někdy?

Já si díky Neluš hraju často. Když u nás není bratrův syn Tedík, tak potřebuje parťáka. Raději s ní ale něco tvořím.

 

Už zítra Vám přineseme rozhovor na téma hračky s modelkou Ivetou Lutovskou.

Upozorňujeme, že všechny namalované obrázky posílejte na adresu:

Klikatá 90C, Praha 5, Jinonice, 158 00 DO 31.3.2011

 

Děkujeme, že se k nám připojíte!

Více informací o organizaci ADRA a soutěži naleznete zde.

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 28.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,180 25,320
USD 23,330 23,510
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma