Neumíte vařit? Tento lahodný jablečný dezert za pár kaček zvládne každý

Patříte mezi ten typ žen, co u plotny dlouho nepostojí? Ať už je Vaším důvodem málo času nebo všeobecná nechuť k vaření či pečení, máme pro vás typ na rychlý a hlavně jednoduchý recept z jablek, při kterém se nenadřete a ještě k tomu ušetříte.
Připravte si 800 gramů jablek, 2 lžičky skořice, 100 gramů krystalového cukru, 240 gramů piškotů, 2 sáčky pudingu podle vaší chuti a vodu.
Jablka oloupejte a nakrájejte na kostičky, poté smíchejte s cukrem, skořicí a spolu se 3 dcl vody rozvařte na kaši. Poté ve 3 dcl vody rozmíchejte 2 sáčky pudingu (ve studené vodě) a přilijte vše do rozvařených jablek, směs stále míchejte a vařte cca 2 minuty, než puding zhoustne.
Mezitím si připravte formu, kterou poté střídavě plňte vrstvou naskládaných piškotů a vrstvou jablečné kaše (končíme právě touto jablečnou vrstvou, aby dezert lahodil i naoko).
Jablečný dezert (ilustrační foto)
| zdroj:
ThinkStock
Nezbývá než popřát dobrou chuť a mnoho gastro-úspěchů!
Je to tak. Naprosto s vámi souhlasím. Hlavně i na internetu se dnes dají najít recepty, které skutečně zvládne každý. S těmi kuchyňskými pomocníky s vámi taky souhlasím. Nicméně já jsem toho názoru, že základ je stejně vždy kvalitní nádobí. Já osobně například nedám dopustit na to od Skeppshult, viz https://jakenadobi.cz/ Sadu nádobí jsem si od nich koupila cca před rokem a nemohu si ji vynachválit.
V dnešní době dokáže uvařit každý, kdo chce. Je tolik pomocníků, se kterými to zvládne snad i malé dítě. Já mám teda v kuchyni jenom hnětače, kterého jsem si vybrala z https://www.atfornax.cz/k:477/hnetace-testa/ a pak už jen běžné hrnce, pánve a nádobí. Všechno se dá uvařit postaru, ale je pravda, že třeba ten hnětač dokáže ušetřit hodně času, tak si možná koupím i nějaký "chytrý" hrnec 🙂 .