Nejlepší pečená šunka na plátcích vepřové slaniny: Neváhej ochutnat tuto dobrůtku!
Taková šunka je prostě poezie... i když přiznávám, že nejprve byla snědena nádherně opečená slanina.
Ingredience:
- 670 g vepřové kýty bez kosti
- 100 g vepřového sádla
- 3 stroužky česneku
- 1 plochá lžička majoránky
- 1 plochá lžička pepře
- 1 plochá lžička soli
- 1 plochá lžička saturejky
Postup:
1. Maso vyjměte z lednice 30 minut před pečením.
2. Ve velké míse smíchejte bylinky a prolisujte česnek.
3. Maso omyjte, osušte a bylinkovou pastu vetřete do masa.
4. Předehřejte troubu na 180 stupňů.
5. Slaninu nakrájejte na plátky a rozdělte na dvě části. Polovinou plátků vyložte nádobu odolnou vůči troubě. Na ně položte maso a druhou polovinu slaniny.
6. Prvních 30 minut pečte maso přikryté. Druhých 30 minut nepřikryté. Pokud vaše šunka váží 500 g, pečte ji 45 minut.
Dobrou chuť!
Kurzy
Finance
Kurzovní lístek: 21.11.2024 Exchange s.r.o.
EUR | 25,270 | 25,390 |
USD | 23,940 | 24,120 |