Dnes je čtvrtek 25. dubna 2024., Svátek má Marek
Počasí dnes 10°C Polojasno

Kam všude lze nosit tenisky

Kam všude lze nosit tenisky
zdroj: PR

Tenisky bývaly synonymem obuvi vhodné především pro sport a aktivní trávení volného času. V dnešní době již ale tato charakteristika není příliš relevantní. Tenisky jsou totiž čím dál tím častěji považovány za módní doplněk vhodný pro řadu různých příležitostí. Tenisky tak již nejsou pouze sportovní, ale i společenskou obuví. A i když stále existují činnosti, jejichž vykonávání si v teniskách nelze moc dobře představit, neustále jich ubývá. Kam všude lze tedy nosit tenisky?

Čím jsou pro nás tenisky?

Tenisky jsou lehké boty, které mají gumové podrážky, látkový vršek a původně byly určeny pro sport či rekreační nošení. Dobře a pohodlně se nosí a není proto divu, že si od počátku své existence v šedesátých letech 19. století vydobyly tenisky velkou popularitu. Tu neztratily dodnes, o čemž svědčí nepřeberné množství tenisek na trhu.

Tenisky, ač jsou pohodlné a působí spíše sportovně, lze zároveň doladit k oblečení tak, že i v teniskách budete působit elegantně a svěže. Proto se dnes nosí i při společenských příležitostech, do zaměstnání a k outfitům, které lze bez problémů označit jako formální. Napomáhá k tomu i fakt, že tenisky je dnes možné koupit v nepřeberném množství designů, barev a povrchových úprav. Bílé tenisky, černé tenisky, tenisky hrající všemi barvami, teniky s vysokou podrážkou, s nízkou podrážkou… Je opravdu z čeho vybírat a s tím souvisí i celá řada příležitostí, při kterých si lze tenisky obout bez obav z módního faux pas. 

Tenisky jako módní doplněk

Tenisky byly v minulosti oblíbené především kvůli svým skvělým funkčním vlastnostem. Stejně tak je lze ale dnes považovat za skvěle vypadající módní doplněk. Jsou tedy zajímavým doplňkem v nejrůznějších barvách a odstínech a pokud máte košili stejně barevnou jako tenisky, bude dojem vašeho oblečení působit i elegantně. 

Nosit můžete tuto kombinaci třeba v práci a při každé schůzce tak budete v pohodlné, měkké obuvi, a přesto budete působit upraveně a elegantně. V dnešní době se nošení tenisek stoprocentně akceptuje i při návštěvě divadla, nebo při nejrůznějších společenských setkáních.

Má to ale samozřejmě své hranice, mluvíme zde o běžném divadle, půjdete-li například do Národního divadla, tak na tenisky raději ihned zapomeňte. Bylo by silně neetické přijít do něj a mít na nohou třeba boty Adidas Ultraboost, pro mnoho jiných příležitostí budou ale skvělé.

Bílé tenisky někdy obouvají i nevěsty v bílých šatech, které jsou již v pokročilém stadiu těhotenství. Tenisky jim zajistí pohodlí a budou prevencí před vznikem oteklých kotníků, současně však budou k šatům dobře ladit a působit elegantně. Stačí si jen vybrat takové, které vám k šatům nejvíce padnou, třeba v katalogu Flexdog.

Tenisky jsou díky svému širokému uplatnění skvělým doplňkem k sukním a šatům. V létě se nejvíce nosí plátěné tenisky, se kterými se můžete vypravit na pořádně dlouhou procházku, aniž by vás z bot bolely nohy. Jejich gumová podrážka vás nezklame ani v terénu na kamenitých a kluzkých cestách.

Zdroje:
komerční sdělení / PR

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 25.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,180 25,300
USD 23,390 23,570
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma