Dnes je úterý 23. dubna 2024., Svátek má Vojtěch
Počasí dnes 7°C Skoro zataženo

5 tipů, jak zhubnout břicho

5 tipů, jak zhubnout břicho
zdroj: KetoFit

Vystouplé bříško trápí nejednu z nás. V zimě ho ukryjeme do mikiny nebo huňatého svetru, s nástupem jarního a letního počasí nastává problém. Mikiny, svetry a zimní bundy nahradí trička, šaty, sukně, tílka a následně i plavky, v nich už ho neskryjeme. Jste na tom podobně a ráda byste zhubla bříško? Čtěte dál!

Bříško patří mezi nejproblémovější partie
Závidíte každé ženě, která se může pochlubit pevným a vyrýsovaným bříškem, zatímco to vaše je vystouplé a okolí si často myslí, že jste v očekávání? Nejste v tom sama, bříško trápí nejednu z nás. Je jednou z neproblémovějších partií, na kterou jen cvičení sedů lehů stačit nebude.

Právě v oblasti bříška se často ukládá podkožní tuk, takže není nic těžkého pár centimetrů nabrat. Zbavit se jich je už o poznání náročnější, když na to ale půjdete chytře, zvládnete to!

Víte, že když se vám nepodaří zhubnout celkově tuk z bříška nezmizí? Hubnout jen jednu partii prostě nejde, tuk z bříška navíc půjde dolů až jako poslední.

Tip číslo jedna: Začněte u jídelníčku
Když přijde řeč na hubnutí, a je úplně jedno jaké partie, neobejde se to bez úpravy stravovacích návyků. Právě nevhodný způsob stravování je mnohdy příčinou toho, že se tuk v oblasti bříška vůbec usazuje, takže je logické, že když to chcete změnit, musíte začít u stravy.

  • Jezte pravidelně v průběhu celého dne. Ráno začněte den snídaní, pokračujte svačinou, obědem, svačinou a večeří. Kdo chodí spát dlouho může přidat ještě jednu porci jídla navíc.
  • Pauzy mezi jednotlivými jídly by neměly být delší než 3-4 hodiny.
  • Z jídelníčku vyřaďte sladkosti, slazené nápoje a potraviny s vysokým obsahem jednoduchých sacharidů.
  • Místo přílohy plné sacharidů si dejte kousek čerstvé zeleniny nebo low carb těstoviny.
  • Jezte zdravé tuky, najdete je třeba v avokádu a olivovém oleji, skvělým zdrojem jsou i ořechy a semínka.
  • Pohlídejte si příjem vlákniny, která má schopnost absorbovat vodu, může být zdrojem energie a reguluje trávení tuků a jiných sacharidů.
  • Dbejte na dostatečný příjem bílkovin. Díky nim neohrozíte svoji svalovou hmotu a taky vás zasytí.
  • Jídlo si vychutnávejte, nespěchejte.
  • Postarejte se o kalorický deficit.
  • Nebaví vás připravovat si jídla a počítat u toho kalorie a obsah jednotlivých živin? Vyzkoušejte keto dietu, která vám s hubnutím bříška pomůže.

pad thai zdroj: KetoFit

Tip číslo dva: Nepodceňujte pitný režim
Dostatečný pitný režim vám s hubnutím taky pomůže, pijte ale čistou vodu nebo neslazené bylinkové čaje. Káva ani alkohol sem nepatří.

Víte, že voda navodí pocit sytosti, podporuje trávení a brání zácpě? Navíc umí správný pitný režim krátkodobě zvýšit rychlost metabolismu, což taky není k zahození.

Pravidelny pitny rezim zdroj: KetoFit

Tip číslo tři: Hýbejte se
Pohyb jde ruku v ruce se zdravou stravou, jedno bez druhého nemůže při hubnutí fungovat. Zařaďte na denní pořádek pohyb. Ideální je kardio cvičení, které rozproudí krev v žilách a pomůže vám spálit přebytečné kalorie. Patří sem svižná chůze, běh, jízda na kole apod.
Chcete zhubnout břicho? Pak budete potřebovat znát i cviky na hubnutí břicha jako:

  • Pozice prkna, kdy se opíráte o předloktí a špičky chodidel a tělo se snažíte srovnat vodorovně se zemí. Aby se vám to povedlo, je zapotřebí zatnout svaly včetně těch břišních. Vydržte v této poloze 30-60 vteřin.
  • Zvedání nohou v leže na boku. Tímto cvikem, kdy ležíte na boku, hlavu si podpíráte spodní rukou, horní ruku zapřete dlaní do země před tělem a s výdechem zvedáte natažené nohy lehce nad podložku, posílíte šikmé břišní svaly.
  • Zkracovačky, u kterých ležíte na zádech, nohy jsou pokrčené v kolenou a z polohy vleže se nahoru zvedáte tak, že lopatky oddělujete od podložky. Pak se vrátíte do původní polohy.

Tip číslo čtyři: Dopřejte si dostatek spánku
Špatný spánek zvyšuje chuť na jídlo, navíc zpomalí váš klidový metabolismus a bude chybět prostor pro uvolnění růstového hormonu, který se podílí na využívání tuku jako paliva. Každý z nás by si tak měl dopřát denně 7-8 hodin kvalitního spánku, během něhož tělo zregeneruje a načerpá nové síly.

Tip číslo pět: Nestresujte se
I stres se může postarat o to, že i když se budete snažit cvičit a zdravě jíst, břicho bude pořád stejně vystouplé. Právě kvůli stresu se mnohdy přejídáme, jsme unavení a tím podporujeme ukládání energie do tukových zásob hlavně na břiše.

Zdroje:
Inzerce

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 23.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,160 25,280
USD 23,520 23,700
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma