Dnes je úterý 23. dubna 2024., Svátek má Vojtěch
Počasí dnes 9°C Zataženo

Job Fair bez bariér Konta BARIÉRY opět pomáhá najít práci pro handicapované

Job Fair bez bariér Konta BARIÉRY opět pomáhá najít práci pro handicapované
zdroj: tisková zpráva

Asi největším problémem, který trápí absolventy středních i vysokých škol je nalezení zaměstnání. Pro handicapované studenty to pak platí dvojnásob. Konto BARIÉRY se proto rozhodlo podat pomocnou ruku těm, kteří to potřebují nejvíce, a uspořádalo již druhý ročník akce nazvané Job Fair bez bariér. Tento veletrh pracovních příležitostí pro handicapované studenty proběhl dnes v prostorách ČSOB na Praze 5.

Cílem veletrhu Job Fair bez bariér je usnadnit studentům SŠ a VŠ s těžkým zdravotním handicapem vstup na pracovní trh. V rámci této myšlenky zde Konto BARIÉRY představilo svůj nový projekt nazvaný „Krátkodobé stáže pro stipendisty Konta BARIÉRY“. Cílem tohoto projektu je poskytnout mladým lidem se zdravotním postižením (studentům SŠ a VŠ / absolventům) absolvovat kratší stáž a díky ní získat přehled o reálném fungování firem a tolik žádané pracovní zkušenosti. Firmám projekt nabízí příležitost vyzkoušet si spolupráci se zaměstnancem se zdravotním handicapem.

„Job Fair bez bariér je jedinečná akce, která umožňuje a usnadňuje proces porozumění potřeb zaměstnavatelů a lidí se zdravotním handicapem. Největší předností veletrhu je přímé zprostředkování kontaktů mezi studenty a firmami na jednom místě,“ uvedla Božena Jirků, ředitelka Konta BARIÉRY.

Odborné přednášky a diskuse

Během celého dne měli posluchači možnost účastnit se odborných přednášek a diskusí, například na téma role státu při zaměstnávání osob se zdravotním postižením nebo výběru zaměstnavatele a pracovní pozice. O své zkušenosti se podělila i Běla Hlaváčková, paralympijská vítězka, která pracuje na jobdnes.cz jako odborný konzultant pro oblast alternativních úvazků.

Odpolední blok pak patřil zaměstnavatelům, kteří navázali s Kontem BARIÉRY spolupráci. V rámci diskusí porovnávali zkušenosti se zaměstnáváním zdravotně handicapovaných a nabízeli aktuální volné pozice pro studenty se zdravotním postižením. „Spolupráce s Kontem BARIÉRY a prezentace na Job Fair bez bariér je pro nás příležitostí, jak dát lidem se zdravotním handicapem vědět, že jsme nakloněni jakékoli pomoci se získáváním zkušeností v rámci pracovních příležitostí. V současné době máme u nás ve firmě dva studenty se zdravotním postižením, kteří pracují na pozici se zkráceným pracovním úvazkem, a myslím, že je to skvělá zkušenost jak pro ně, tak i pro nás,“ uvedla Lenka Luňáčková, z oddělení lidských zdrojů společnosti Vodafone.

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 23.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,230 25,350
USD 23,640 23,820
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma