Dnes je úterý 23. dubna 2024., Svátek má Vojtěch
Počasí dnes 8°C Skoro zataženo

Facebook může být dobrý nástroj, ztráta času i úchylka, myslí si čtenáři Tiscali

Facebook může být dobrý nástroj, ztráta času i úchylka, myslí si čtenáři Tiscali
Facebook (ilustrační obrázek) | zdroj: ThinkStock

Na počátku tohoto týdne jsme na tomto webu vyhlásili diskusi o tom, zda Facebook ničí milostné vztahy. Zde vybíráme některé zajímavé názory, které na toto téma zazněly. Všem našim čtenářům děkujeme za účast. 

"Lidé by se neměli chovat jako ovce a mít taky vlastní názory a určitou morální kvalitu. Jistěže se nikde nedozvíte o tom, kolik sebevražd, znásilnění, rozvodů a zničených lidských osudů má FB na svědomí. Je to stejné, jako když nám do potravin cpou jedy a škodliviny a vydávají vše za zdravotně nezávadné. Je to jenom sprostá lobby a honba za ziskem. Čím více spolu lidé komunikují a vidí na sebe, tím méně je na světě volnosti. Právě naopak. V situaci kdy na sebe lidé čím dál více vidí přestává svoboda jako taková existovat. Lidem dnes záleží více na tom, jak vypadají zvenčí na pohled, než jak se chovají. Čím větší je potřeba se někde prezentovat a zviditelňovat, tím větší je lidská závist, předpojatost a předsudky. Myslím si, že v době, kdy jsou lidi hladoví po tom, co kdo vlastní,a co kde komu provedl, je přesunutí společenského dění do virtuální roviny na FB posledním hřebíčkem do rakve lidské morálky. To se pak nedivme, že tu máme ekonomické krize, když by každý chtěl vypadat jak z titulní strany časopisu, aby se mohl z profilu své sociální sítě vychloubat přátelům a zapomínáme na zásluhy a tradiční hodnoty, které nám dnes tolik chybí."

čtenář antonio

"Domnívám se, že tyto stránky jsou velmi dobré, ale měly by ctít i soukromí. Tím, že se chovají jako bez hranic, bez zábran ničí to proč tu vlastně jsme, v čem spočívá samotný smysl bytí a života. Honba za senzací super dokonalostí, neúcta, ničení samotného vnitřního sebeovládání, psychické znásilňování... Není v pořádku. Je třeba začít více budovat a probouzet v člověku morální a lidské vlastnosti s nimiž se člověk rodí, sebeúctu, to co člověka jako bytost činí člověkem..."

čtenářka fanynka

"Setkání vis-a-vis je vždy lepší, Někdy tomu brání vzdálenost nebo jiná řekážka, tak pak poslouží e-mail, SMSka nebo telefonní hovor, dnes je to cenově přijatelné i do zámoří. Takhle alespoň vím komu sděluji své osobní věci ne FB, kde si to může přečíst každý, FB je snad jedině dobrý, kdy když naopak chci, aby si můj názor přečetlo co nejvíc lidí a popřípadě chci-li znát názory více lidí. Ani pak není problém poslat e-mail mnoha lide s prosbou o názor."

anonymní čtenář

"Všechny tyto vymoženosti jako FB jsou úplně pro kočku. Podle mne až tato generace dojde stáří, až na některé jednoduché jedince, tak zjistí, že to byla jen ztráta času a místo sezení u počítače jim zážitky nikdo nevrátí. Měl jsem několik vztahů přes tyto sítě a zavčas jsem utek. Jedna holka pomatenější než druhá, totálně mimo, studující nejčastějš výšku s nosem nahoru, co si myslí kdoví co není. Hodnoty nula."

čtenář taomak

"Pakliže jde o člověka z stejného místa, nevidím důvod pro komunikaci po FB, to už se jedná o "úchylku", protože je jednodušší se zvednout a vyrazit za ním osobně, nebo alespoň po telefonu..."

Když se ale jedná o jiné město, neřku-li jiný stát či kontinent, je FB velice užitečná aplikace :)

Ať tak či tak, zacházet se musí se vším uvědoměle, takže blbec zůstane blbcem, i kdyby měl FB účtů třebas deset ..."

čtenář annonym

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 23.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,170 25,290
USD 23,540 23,720
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma