Dnes je pátek 29. března 2024., Svátek má Taťána
Počasí dnes 15°C Polojasno

Co vám nesmí chybět v šatníku? Aneb kousky, bez kterých se neobejdete

Co vám nesmí chybět v šatníku? Aneb kousky, bez kterých se neobejdete
Šatník. | zdroj: ThinkStock

Říká se, že muži se sice obecně v módě příliš nevyžívají, ale základní kousky by jim prostě neměly chybět. S pomocí tohoto článku si snadno vybavíte šatník a ušetříte čas při nakupování. Věřte, že když vám přítelkyně říká, že vám něco nesluší, tak vám to prostě nesluší. Rozhodně pamatujte, že oblečení je dobrou vizitkou a mnohé o vás napoví. Ne nadarmo se říká, že šaty dělají člověka!

1) Bavlněná trička

Který muž by rád nenosil pohodlná trička z příjemného materiálu? Tričko je snad nejuniverzálnější kousek garderoby, při jehož výběru se můžete opravdu vyřádit. Je jedno, zda zvolíte výstřih do V, nebo klasický kulatý. Pro mladé muže se také skvěle hodí různé potisky či nášivky. A jedno polo tričko s límečkem se vám určitě neztratí. 

2) Mikina

Na zip, nebo přes hlavu? Záleží na tom, co je vám více pohodlné. Teď na závěr léta, kdy je počasí velice proměnlivé, jistě oceníte spíše tu se zipem, kterou můžete kdykoliv, když vám bude horko, jednoduše rozepnout. I tady platí, že se nemusíte bát barev!

3) Džíny

Dnes už nejsou jen výsadou námořníků, kteří je nosili jako pracovní oděv. Na trhu jsou k dostání džíny všech cenových kategorií i střihů. Skvělé džíny za dostupnou cenu seženete v každémnákupním centru. K sehnání jsou také různé barevné varianty od černé až po bílou. A nemusíte se bát ani různých ozdob jakou jsou nýtky a cvočky.

4) Košile

Dalším důležitým kouskem je bezpochyby jednoduchá košile nejlépe bílé barvy, kterou užijete při všelijakých příležitostech. Dále se hodí jedna barevná, která hezky doplní oblek s kravatou. Na víkendový výlet pak jistě užijete lehkou bavlněnou košili se vzorováním.

5) Kravata

Jste pozvání na ples, nebo před sebou zrovna máte závěrečnou zkoušku ve škole? Pak vám jistě nesmí chybět kravata! Nezáleží na tom, jestli si koupíte jednobarevnou či s nějakým střízlivým potiskem. Rozhodně ale zapomeňte na kravatu s potiskem rodiny Simpsonových a podobně.

6) Elegantní svetřík

Máte v plánu vyvést svou přítelkyni večer do divadla? Sázíte na to, že po příchodu do divadla rychle shodíte mikinu a necháte ji v šatně? Tak na to jednou provždy zapomeňte. Mikina dodivadla nepatří! Pro tuto situaci si pořiďte elegantní svetřík, který jednoduše navléknete přes košili. Nejlépe se pak hodí svetřík střídmé barvy s výstřihem do V.

7) Oblek

Skvěle padnoucí oblek je, milí pánové, nutností. Užijete ho nejen na maturitní ples nebo promoci, ale také do divadla či na pracovní pohovor. A rozhodně už dávno neplatí, že oblek musí být černý nebo hnědý. Co takhle zkusit lesklý oblek v šedé barvě, nebo třeba nějaký se vzorem?

8) Společenské boty

Občas sice na ulici narazíte na muže, který má k obleku obuté tenisky, nicméně pohodlné společenské boty v černé barvě se hodí i na slavnostnější příležitosti. A pokud do nich trochu více zainvestujete, věřte, že vám vydrží věčnost.

9) Taška vhodná i k obleku

Spěcháte ráno na zkoušku a nevíte, do čeho dát učebnice, abyste si látku ještě ve škole zopakovali? Sportovní batoh rovnou schovejte do skříně. K obleku se skvěle hodí například tašky přes rameno. V nouzi můžete použít brašnu na notebook, ale hlavně ne batoh!

Více naleznete na StudentPoint.cz.

Zdroje:

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 29.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,140 25,280
USD 23,320 23,500
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma