Dnes je čtvrtek 28. března 2024., Svátek má Soňa
Počasí dnes 7°C Oblačno

Cloud Nothings zahrají 1.8. poprvé v Praze

Cloud Nothings zahrají 1.8. poprvé v Praze
Cloud Nothings | zdroj: Getty Images

Vycházející hvězda alternativní scény Cloud Nothings vystoupí 1.8.2013 v pražském klubu 007. Kapela do ČR zavítá vůbec poprvé. Lístky na koncert budou na místě k dispozici za 350 Kč. Koncert otevře pražské duo Mutanti hledají východisko.

Cloud Nothings jsou poměrně mladá kapela, která se samovolně vytvořila kolem frontmana Dylana Baldiho, který Cloud Nothings původně zamýšlel jako svůj sólový projekt. Nečekaný úspěch ho velice zaskočil a v nedávném rozhovoru pro indiemusic.cz přiznal, že tomu stále nemůže uvěřit. V současné době kapela připravuje čtvrtou studiovou desku, která by mohla vyjít koncem tohoto roku. Nejvíce pochvalných ohlasů si vysloužila deska Attack on Memory, která vyšla v minulém roce. Kapela se na ní představila v nezvykle naléhavé špinavé poloze, na kterou jsme v minulosti nebyli zvyklí. Deska se umístila na 21.místě v žebříčku Rolling Stones, 19. místo na serveru Pitchfork. Na Stereogum se Cloud Nothings vyšplhali dokonce až na 6. místo, kde jim mohli v alternativně rockové škatulce konkurovat jen muzikanti z legendárních Swans, kteří se umístili o dvě místa výše.

Organizátor Jakub Jíra naši redakci varoval, že koncert by mohl být vyprodaný. “V tuto chvíli máme něco přes 130 rezervací. Vzhledem k tomu, že kapacita klubu je kolem 200 lidí, doporučujeme, aby posluchači pro jistotu dorazili s předstihem před osmou večerní, aby si lístek na koncert bez problémů zajistili.”

Koncert pořádá hudební agentura Landmine Alert, která se za dva roky existence uspořádala několik desítek koncertů nejrůznějších hudebníků z celého světa. Agentura zaštiťuje také hudební vydavatelství, které zastupuje například hvězdu pražské alternativní scény Vložte kočku, která byla v minulém roce nominovaná v cenách Anděl v kategorii elektronická hudba.

Zdroje:

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 28.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,180 25,320
USD 23,330 23,510
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma