Dnes je čtvrtek 28. března 2024., Svátek má Soňa
Počasí dnes 15°C Občasný déšť

Články autora

Radek Chlup

Magazín

Úbytek světla v zimě dopadá na naši psychiku, dobrou náladu si však udržet lze

Radek Chlup 16. 1. 2024
Dny se už sice prodlužují, ale zima ještě zdaleka neskončila. Právě měsíce leden a únor jsou pro mnoho citlivějších jedinců nejnáročnějším obdobím v roce. Myšlenky se zatemňují a energie z těla uniká jako pára z hrnce.
Magazín

Japonské instantní nudle ramen zažívají renesanci: Jsou snadné k přípravě a levné

Radek Chlup 27. 12. 2023
Když se řekne japonská kuchyně, většině lidem se vybaví sushi. Jejím dalším symbolem jsou ale instantní nudle ramen. Ty jsou dnes populární po celém světě díky nízkým cenám a jejich univerzálnosti. Připravit je můžete téměř s čímkoli.
Magazín

Děkování nejen sváteční tradicí: Pocit vděčnosti je klíčový pro přežití lidstva

Radek Chlup 14. 12. 2023
V Americe měli Den díkuvzdání a blíží se Vánoce, kdy obdarováváme své blízké a trávíme spolu čas. Naše chování pak spouští vzájemný pocit vděčnosti. Podle vědců však nejde o pouhý projev slušnosti či radosti, ale o klíč k přežití lidstva.
Magazín

Vědci vyřešili tisíciletou záhadu, proč nás může z červeného vína bolet hlava

Radek Chlup 28. 11. 2023
Američtí vědci zjistili, proč nás často tak bolí po konzumaci červeného vína hlava. Může za to jinak zdravá sloučenina, která se přirozeně vyskytuje v ovoci a zelenině. Může způsobovat migrény, zarudnutí v obličeji a nevolnost.
Magazín

Chybí vám rodina či přátelé a bydlíte sami? Pak hrozí, že zemřete dříve, varuje studie

Radek Chlup 20. 11. 2023
Nedostatek všech typů sociálních vazeb spojili britští vědci se zvýšeným rizikem předčasného úmrtí o téměř 40 procent. Jejich studie přispívá k řadě důkazů, že izolace a nedostatek hlubších vztahů neprospívá lidskému zdraví.
Magazín

Prosedíte celý den? Vědci to považují za nejhorší možnost pro vaše srdce

Radek Chlup 14. 11. 2023
Že je sedavý styl života škodlivý pro naše zdraví a že mu i lehčí aktivita prospívá, není nic nového pod sluncem. Britští a australští vědci nyní v nové studii upozornili, že jakákoli aktivita je lepší než sezení - včetně stání a spánku.
Magazín

Houbová káva je staronovým hitem. Skutečně je zdravější než ta klasická?

Radek Chlup 28. 9. 2023
Šálek lahodné kávy po probuzení patří mezi každodenní rituály většiny z nás - ať už pro stimulační účinky, či charakteristickou chuť. Po pandemii však vzrostla popularita zdravější alternativy - houbové kávy. Nejde však o žádnou novinku.
Magazín

Generace Z se vyjadřuje alternativní módou; je to pro ni důležitější než peníze

Radek Chlup 20. 9. 2023
Vzhled na pracovišti často podléhá přísným pravidlům a v každém oboru se odlišuje. Pro generaci Z je však svoboda v oblékání důležitá nejen mezi přáteli, ale i na pracovišti. Jako příklad mohou posloužit „firemní gotičky“ z TikToku.

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 28.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,180 25,320
USD 23,390 23,570
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma