Dnes je pátek 3. května 2024., Svátek má Alexej
Počasí dnes 19°C Občasný déšť

BÁJEČNÁ A JEDNODUCHÁ SMAŽENÁ KACHNÍ PRSA: Osmažíte je za pouhých 10 minut!

BÁJEČNÁ A JEDNODUCHÁ SMAŽENÁ KACHNÍ PRSA: Osmažíte je za pouhých 10 minut!
zdroj: Archiv

Ke smažení lahodných kachních prsíček nepotřebujete nic jiného než samotné kachní prsa. Všechno ostatní jsou jen přísady, které zpříjemňují jídlo a dodávají mu barevnost.

Ingredience:

  • velká kachní prsa - přibližně 500 g
  • 1 červená paprika
  • citronový pepř

 

Navíc:

  • Hlávkový salát nebo salátová směs - hlávkový salát máta, čerstvé jahody.
  • Prsa můžete podávat také s rýží - společně chutnají velmi dobře. Rýži je nejlepší přidat před tím, než je maso hotové.

 

Postup:

1. Prsa by měla mít pokojovou teplotu. Opláchněte je a osušte papírovou utěrkou. Obě poloviny vložte do studené pánve kůží dolů.

 

2. Nastavte vařič na vyšší než střední výkon a smažte obě části prsou celkem 10 minut - čili každou stranu 5 minut. Již po minutě se začne škvařit velké množství tuku. Přendejte prsa na druhou stranu a smažte dalších 5 minut.

 

3. Obě poloviny položte na talíř, posypte citronovým pepřem a lehce přikryjte např. alobalem. Snižte teplotu a papriky nakrájené na libovolné kousky krátce osmahněte na kachním tuku - stačí celkem 2 minuty.

 

4. Salát naaranžujte na talíře. Na salát položte kousek prsíček (přelijte je také šťávou, která na talíři zůstala po chvíli odležení). Na prsa naaranžujte papriky, vedle nich jahody a lístky čerstvé máty a rýži.

Dobrou chuť!

 

Obrázek zdroj: Archiv

 

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 3.5.2024 Exchange s.r.o.

EUR 24,990 25,110
USD 23,210 23,390
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma