BÁJEČNÁ A JEDNODUCHÁ SMAŽENÁ KACHNÍ PRSA: Osmažíte je za pouhých 10 minut!
Květen vyžene děti učit se ven
Ke smažení lahodných kachních prsíček nepotřebujete nic jiného než samotné kachní prsa. Všechno ostatní jsou jen přísady, které zpříjemňují jídlo a dodávají mu barevnost.
Ingredience:
- velká kachní prsa - přibližně 500 g
- 1 červená paprika
- citronový pepř
Navíc:
- Hlávkový salát nebo salátová směs - hlávkový salát máta, čerstvé jahody.
- Prsa můžete podávat také s rýží - společně chutnají velmi dobře. Rýži je nejlepší přidat před tím, než je maso hotové.
Postup:
1. Prsa by měla mít pokojovou teplotu. Opláchněte je a osušte papírovou utěrkou. Obě poloviny vložte do studené pánve kůží dolů.
2. Nastavte vařič na vyšší než střední výkon a smažte obě části prsou celkem 10 minut - čili každou stranu 5 minut. Již po minutě se začne škvařit velké množství tuku. Přendejte prsa na druhou stranu a smažte dalších 5 minut.
3. Obě poloviny položte na talíř, posypte citronovým pepřem a lehce přikryjte např. alobalem. Snižte teplotu a papriky nakrájené na libovolné kousky krátce osmahněte na kachním tuku - stačí celkem 2 minuty.
4. Salát naaranžujte na talíře. Na salát položte kousek prsíček (přelijte je také šťávou, která na talíři zůstala po chvíli odležení). Na prsa naaranžujte papriky, vedle nich jahody a lístky čerstvé máty a rýži.
Dobrou chuť!
Kurzy
Finance
Kurzovní lístek: 3.5.2024 Exchange s.r.o.
EUR | 24,990 | 25,110 |
USD | 23,210 | 23,390 |