Dnes je čtvrtek 25. dubna 2024., Svátek má Marek
Počasí dnes 9°C Polojasno

Návrhářka Iška Fišárková představí módu v bubenečské čističce

Návrhářka Iška Fišárková představí módu v bubenečské čističce
zdroj: tisková zpráva

Neobvyklá módní show spojená s taneční performancí proběhne v čističce v Bubenči.

V úterý 13. dubna ve 20hodin ji tu představí známá módní designérka Iška Fišárková, která jako jedna z mála českých návrhářek vytváří i originální módu pro muže. Právě pánským společenským oblekům je věnována i její nejnovější přehlídka Čistému vše čisté. Choreografie show pro celkem šest modelů a tanečníků se tentokrát ujal Jan Kodet, baletní mistr z Národního divadla Praha.  Akce proběhne v rámci druhého ročníku Pražského bienále výtvarných forem.

Přehlídku inspirovala krása čističky, šarm ostrých hochů a říz podsvětí,“  Iška Fišárková, v jejíž přehlídce se potkají nejen dvě různě oblečené chlapské party, ale i přírodní a high-tech materiály, prvky společenské a sportovní, adrenalin a mužná něha.  Pohlední manekýni v čele s choreografem a tanečníkem Janem Kodetem předvedou performanci, při které budou vznikat různé varianty modelů přímo během produkce.  Společenské kalhoty, saka a bundy doplní noblesní vesty, chybět nebudou ani návrhářčiny slavné pánské košile.  „Svým oblečením se můžeme jen zařadit k některé sociální skupině, ale můžeme jím i neotřele a univerzálně komunikovat,“ naznačuje pojetí přehlídky Iška Fišárková, která ve svém atelieru vytváří oděvy pro náročné klienty je i vyhledávanou módní poradkyní. 
Na přehlídce Čistému vše čisté se odráží i její obdiv k elegantnímu a preciznímu inženýrskému dílu kanalizační čistírny, v níž nyní sídlí oblíbené Ekotechnické muzeum.

Známá oděvní designérka Iška Fišárková, z rodiny slavného českého malíře Aloise Fišárka, se na módní scéně pohybuje už od roku 1994. Tehdy začala pod značkou Max Fred vytvářet individuální, módním výkyvům nepodléhající oblečení, vhodné pro mimořádné naladění i příležitost.  Je trojnásobnou držitelkou nejvyššího tuzemského ocenění Výtvarník sezóny.  Vedle dámské módy se specializuje také na chic modely pro muže, proslulé jsou zejména její perfektní pánské obleky a košile. Oblékla Lukáše Pollerta, Jiřího Bártu, Jáchyma Topola i mnoho osobností z řad českých a zahraničních manažerů a byznysmenů. Její názor na oblékání se při tom nemění: „Oblečení nevidím jen jako pěknou slupku, ale jako otevřené okno do nitra člověka, který se za své nitro nestydí a chce o něm dát světu vědět,“ říká návrhářka. „Důležitá je osobnost, svoboda a variabilita.“

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 25.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,220 25,340
USD 23,520 23,700
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma