Dnes je pátek 29. března 2024., Svátek má Taťána
Počasí dnes 6°C Oblačno

Zvětšit prsa a zároveň vytvarovat postavu? Jde to!

Zvětšit prsa a zároveň vytvarovat postavu? Jde to!
zdroj: tisková zpráva

Transplantace kmenových buněk je ve světové plastické chirurgii nejnovějším hitem, u nás se rozjíždí o něco pomaleji. Hlavně proto, že je finančně velmi náročná. Primář MUDr.Vlastimil Víšek CSc. s ní na klinice MEDICOM VIP začal jako jeden z úplně prvních, takže jsme si ho zvolili jako průvodce touto netradiční metodou.

 

Kmenové buňky jsou nezralé, a proto kamkoliv je dosadíme, dokážou se přizpůsobit okolí a vzít na sebe podobu jakékoliv jiné buňky. Proto mají v medicíně doslova univerzální využití. „Naše pracoviště se nejčastěji zabývá zvětšováním nebo tvarováním prsou,“ říká Vlastimil Víšek.

Modelky mají smůlu?

Pro pacientku je to nenáročný výkon, není třeba narkóza ani hospitalizace.  Probíhá ve třech fázích, v první za pomoci tumescentní liposukce odebírá většinou ze stehen, nebo hýždí či břicha až litr tukové tkáně.

„Tady může nastat potíž, třeba u modelek. Jsou natolik štíhlé, že ji ani není odkud brát. Těm nezbývá než doporučit, ať  pár kil přiberou! Pro ostatní je naopak efekt dva v jednom, kdy kromě úpravy prsou dojde i k zeštíhlení postavy přitažlivý.

Po liposukci trvající tak dvě hodiny, nastává přibližně stejně dlouhá pauza, kdy pacientka relaxuje. Do hry vstupuje laboratoř, kde se na principu štěpení enzymů oddělují buňky. Separují se nepotřebné a získávají čisté kmenové, s nimiž budou lékaři později pracovat.

Před a po půl roce zdroj: tisková zpráva

Vařila myšička kašičku

Mixáží těchto buněk vzniká jakási kašička, která se po vrstvách, vějířovitě, aby nedošlo k porušení mléčné žlázy, injekčně aplikuje do poprsí, a to tak, aby se zároveň dala měnit jeho velikost, či modelovat tvar.

Stačí k tomu dva miniaturní vpichy, které se velmi rychle zhojí, aniž by vznikla sebemenší jizva. Závěrečná etapa trvá cca hodinu a je díky lokálnímu znecitlivění bezbolestná, stejně jako celá operace.

Poté žena může odjet domů, třeba tramvají, i když vhodnější je odvoz autem a druhý den jít normálně do zaměstnání, pokud ho tedy nemá extrémně fyzicky namáhavé.

Odpadá dlouhodobé fixování prsou elastickým obinadlem či kompresivní podprsenkou, u silikonových implantátů nezbytné. Poprsí ale dostane definitivní tvar až po zmizení otoku, přibližně  za tři týdny.

Prsa na přání

Někdy je tato metoda mylně zaměňována za lipotransfer, tzv. centrifugu. Ta ovšem není ani zdaleka tak účinná. Buňky nejsou dokonale separované, následkem čehož se jich uchytí v poprsí jen velmi málo, pouze kolem 20 procent, namísto 80%.

Nabytá tkáň se přibližně za dva měsíce stane přirozenou součástí těla. Je vyživována kapilárním systémem, získá vlastní cévní prokrvení, nehrozí negativní reakce organismu a po celkovém zhojení nikdo, ani plastický chirurg, nic nepozná!

Primář Víšek upozorňuje na určitá specifika: „Buňky jsou tukové, takže pokud žena zhubne, nebo naopak přibere, prsa se jí buď zmenší, nebo zvětší, což ovšem může být i výhoda. Když to  přeženeme, může si totiž o jejich velikosti částečně sama rozhodovat!“

A nejen to. Kromě naprosto přirozeného vzhledu mají i stejné vlastnosti jako klasická prsa, což znamená, že se při chůzi pohupují, případně hopsají, při náklonu dochází k jejich přelévání, i na omak jsou měkká a všude stejná.

 

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 28.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,170 25,310
USD 23,330 23,510
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma