Dnes je pátek 29. března 2024., Svátek má Taťána
Počasí dnes 6°C Oblačno

Zumba® Fitness: Zbav se rutiny a přidej se k párty!

Zumba® Fitness: Zbav se rutiny a přidej se k párty!
zdroj: tisková zpráva

Jak již všichni víme, cvičení může být zdravé a našemu tělu blahodárné a užitečné.

Cvičení může být v mnoha podobách, ovšem zatím jsme ho nezažili v podobě zábavné. Novinková Zumba® spojuje hypnotické latinsko-americké rytmy s jednoduchými - avšak veselými a povzbudivými kroky a vytváří tak dynamický fitness program, kterým budete již po první hodině úplně uneseni. Cílem Zumba® je poskytnout takové cvičení, při kterém se zasmějete a zablbnete, ale zároveň také zpotíte jako při žádné jiné hodině. Každá sestava kombinuje intervaly pomalých a rychlých rytmů s prvky silovými a podporuje tak nejen spalování tuků, ale také velmi efektivně pomáhá tvarovat tělo. K tomu všemu stačí již jen dodat špetku latinsko-americké a mezinárodní příchutě a Zumba® je na světě!
TIPY Z INTERNETU www.aerobic.cz Kalendář cvičebních akcí v celé ČR, rady odborníků, soutěže www.zumba.sk Oficiální stránky zumba.sk www.galway-aerobics.com Stránky autorky článku
Během několika minulých let se Zumba® stala doslova revolucí ve cvičení. Díky svému konceptu založeném na cvičení v duchu fitness-pártyTM a přeměněním běžného cvičení v zábavu, rozšířila se Zumba® doslova jako nekontrolovatelný požár a umístila se tak ve světě aerobiku a fitness na místo nejvíce ovlivňujícího cvičebního stylu. Zumba® je nyní k nalezení v sedmdesáti pěti zemích po celém světě a prodala již milióny DVD. Česká republika také není výjimkou. Nyní je v ČR oficiálně vyškolených již na dva tucty instruktorů a Zumbu učí ve městech jako jsou Praha, Brno, Jihlava, Kralupy nad Vltavou, Opava, Černošice a jiné. Čechy a Slovensko mají již i svou oficiální Zumba® školitelku, jíž je Daniela Česneková původem ze Slovenska.
Víte, že... • Program vznikl již v polovině devadesátých let v Kolumbii, rodné zemi tvůrce Zumby "Beta" Pereze, který si tehdy jako fitness instruktor jednou zapomněl na svou hodinu přinést aerobikovou hudbu a musel tak improvizovat na hudbu, kterou měl zrovna k dispozici. Tou byly latinsko-americké rytmy salsa a merengue, které poslouchal v autě a při které také vyrůstal. Přestože to nebylo lehké odučit celou hodinu na takový druh hudby, cvičencům se styl velmi zalíbil a Betova hodina se stala v klubu rychle nejoblíbenější. Po tomto úspěchu přivezl Beto svou hodinu v roce 1999 do Spojených států, kde byl osloven dvěma podnikateli, s jejichž pomocí a následováním Zumba® fitness filozofie vznikl celosvětový fitness program. • Při hodině se necvičí na hudbu s počítáním do 32 dob jako při běžném aerobiku, ale kroky se odvíjí od hudebních motivů a tak je každá skladba jedinečná! • Zúčastnění jsou při hodině tak vžiti do pohybů a rytmů jako jsou salsa, merengue, cumbia, reggaeton, samba, salsaton, belly dance, cha cha, calypso, hip hop aj., že si vůbec neuvědomují, že vlastně cvičí a zároveň ztrácí absolutní pojem o čase. Šedesát minut se tak zdá být jen krátká chvilka. • Zumba je skutečně pro každého, protože narozdíl od aerobiku, kde pokud nestíháte tempo či kroky, tak prakticky vyčníváte, během Zumby vás hudba povede sama a vy se jen přizpůsobíte. Zalíbení si najde každý, jak zkušený tanečník tak absolutní netanečník, protože je na každém, jak moc si kroky zosobní svým vlastním stylem.

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 28.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,170 25,310
USD 23,330 23,510
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma