Dnes je čtvrtek 25. dubna 2024., Svátek má Marek
Počasí dnes 8°C Polojasno

Zdolejte stres

Zdolejte stres
zdroj: tisková zpráva

Stres. Slovo známé téměř pro každého z nás.

Stres  patří k našemu každodennímu životu, a přesto jej nepovažujeme za svého kamaráda. Ničí nás a často vyvolává zdravotní problémy. Hodně z nich zhoršuje i stav křečových žil.
Neustálé napětí organismu, ať už stálé, nebo dočasné, má špatný dopad na náš organismus. Často tak pociťujeme úzkost, hůře spíme, jsme nervózní a naše svalstvo je nadměrně unavené. Stres poškozuje také náš cévní systém, protože podporuje ukládání LDL, tedy toho „zlého“ cholesterolu do tkání, a podmiňuje tak vznik například právě křečových žil. Proto pravidelný pohyb a cvičení udělá dobře našemu tělu nejen po stránce psychické, ale hlavně zlepší proudění v tepnách. To povede ke snížení výskytu křečových žil.

Stres není dobré zahánět ani nadměrným pitím alkoholu a kouřením cigaret. Nedělá to dobře křečovým žilám ani našemu srdci. Nikotin obsažený v cigaretách totiž způsobuje podle odborného serveru www.krecove-zily.cz  zúžení cév a zhoršuje tak stav našich žil. Jako prevence proto platí jediné: alkohol pijte velmi střídmě a na cigarety zapomeňte úplně.

Stres zhoršuje i stav imunitního systému. Zvyšuje hladinu krevního cukru a tím přispívá ke vzniku cukrovky. Jednou z komplikací této nemoci je rovněž špatný stav žil. Nezdravé žíly zase mohou vést až ke vzniku bércových vředů. Hlídejte si proto příjem cukru. Sladký život totiž může lehce zhořknout...

Vyvarovat se stresu se lze hned několika způsoby:
pravidelným cvičením,
zdravou stravou,
šťastným životem
a především relaxací.

Najít si chvilku pro sebe je čím dál těžší. Je to ale důležité. Prospějete tím totiž nejen svým křečovým žilám.

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 25.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,170 25,290
USD 23,410 23,590
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma