Dnes je pátek 26. dubna 2024., Svátek má Oto
Počasí dnes 1°C Polojasno

Závěsná svítidla: Trendy v osvětlení

Závěsná svítidla: Trendy v osvětlení
zdroj: DesignVille.cz

Závěsné svítidlo je ozdobou místnosti a zároveň velmi důležitým prvkem. Navozuje atmosféru a zajišťuje dostatek světla v prostoru. Při jeho výběru je proto zásadou číslo jedna, aby ladilo ke zbytku interiéru, kterému může samozřejmě i kontrastovat.

Nicméně pořád v podobném stylovém vyznění. Ať už vsadíte na kov, sklo nebo tkaninu či výraznou barvu, rozvážný výběr designové závěsné lampy vám bude dělat radost každý den. Nechte se proto inspirovat novinkami DesignVille v odvětví závěsných svítidel.

Svítidlo Tense od New Works
Nadýchaný oblak světla plynoucí nad místností se může objevit i u vás doma. Pokud se rozhodnete pro svítidlo Tense od značky New Works. Zavěšení na tenkých lankách je skoro neznatelné, což ještě více podpoří lehký dojem designu. Eliptický tvar svítidla je potažený recyklovanou textilií zvanou Tyvek, která světlo tlumí a místnosti dodá éterickou atmosféru.

New-Works_Tense-Pendant zdroj: DesignVille.cz

Lampy Satellite jako pocta vědě
Padesátá léta minulého století byla naplněná vědeckými pokroky, které se odrazily i v kolekci Satellite od Gubi. Atypickou technikou, která tehdy nově dovolovala ohýbat kov do tvarů připomínajících rozvlněnou látku, se nechal inspirovat Mathieu Matégot. Výsledkem je svítidlo z pro něj typického perforovaného kovu, které je zajímavé i v době, když právě nesvítí.

SatellitePendant zdroj: DesignVille.cz

Elegantní lampy Orb
Závěsné i stojací lampy Orb od značky Bolia se dočkaly svěžích provedení. Kromě původní černé jsou nyní také v krémově šedé, která kulovitým světelným zdrojům sluší minimálně stejně tolik. Díky rozmanitým provedením tak můžete sladit hned několik zdrojů světla.

orb-berlin zdroj: DesignVille.cz
 
Nová značka svítidel Pholc
Elegantní svítidla prodává také značka Pholc, kterou najdete v portfoliu DesignVille úplně nově. Minimalistický přístup Pholc upřednostňuje kvalitu nad přehršlí různých produktů. A to především tu designovou. Každé jedno jejich svítidlo je proto nevšední vizuálem a promyšlené do posledního detailu. To je hezky zřetelné na příkladu kolekce svítidel Mobil. Jednotlivá závěsná svítidla tvoří otáčející se ramena, která tak vytváří nespočet konfigurací s příjemným benefitem nasměrování světelného zdroje.

Kandinsky_45_Pholc zdroj: DesignVille.cz

Za pozornost jistě stojí také svítidlo Kandinsky, které je koncepčně velmi neotřelé. Skleněnou kouli jakoby protínala kovová přímka, na které je umístěn světelný zdroj. Sklo v kouřovém provedení světlo jednak rozptyluje a také vytváří zajímavou hru tvarů. 

Pokud máte jasno, po jakém typu svítidla pátráte, jistě využijete také chytré filtry na webu DesignVille.cz.

Zdroje:
Inzerce

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 26.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,140 25,260
USD 23,390 23,570
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma