Dnes je sobota 20. dubna 2024., Svátek má Marcela
Počasí dnes 7°C Slabý déšť

Vztah na dálku: Jak na to, aby fungoval?

Vztah na dálku: Jak na to, aby fungoval?
Vztah na dálku | zdroj: ThinkStock

Přečtěte si druhou část našeho seriálu o tom, jak udržet vztah na dálku.

Před časem jste se zde mohli dočíst o tom, jaká úskalí s sebou nese vztah na dálku, je-li jeden z partnerů z různých důvodů na delší čas v zahraničí, tedy mimo domov. Co ale dělat, když každý z partnerů žije trvale odděleně v jiném státu? Je vůbec možné, aby takový vztah fungoval? Jasné je, že takto časté odloučení není snadné jen tak zvládnout. Přinášíme vám pár tipů, jak vztah i přes tyto překážky trochu okořenit a především jak takovou situaci dlouhodobě vydržet.

Komunikace je základ

Bez pravidelné komunikace vztah na dálku nemá šanci přežít. Využijte výhod dnešní moderní doby a pište si každý den e-maily. Chatovat můžete také pomocí soukromých zpráv na sociálních sítích. Sem tam zkuste být trochu romantičtí a pošlete si klasickým způsobem opravdový milostný dopis. Věřte, že toto gesto vztah rozhodně oživí. A že se nemůžete vidět? Omyl! Svého milého můžete sledovat pravidelně přes webovou kameru. Vyhraďte si každý večer půl hodiny a veďte s přítelem bezplatný videohovor. Uvidíte, že i to váš vztah posílí.

Sem tam si také před spaním pošlete SMS na dobrou noc. Ráno ho pro změnu překvapte zprávou s přáním hezkého jitra. Jiný den vás třeba zase takto mile zaskočí on. Vždyť co může být krásnější než usínat s pomyšlením na svého milého a s tou samou myšlenkou se i probouzet?

Hlavní je důvěra

Důvěra je nezbytná v jakémkoliv vztahu, o to víc je jí však třeba ve vztahu na dálku. Buďte k sobě upřímní, jak jen to jde. Mluvte o tom, co jste celý den dělali. Sdělujte si i to, kam se chystáte jít a s kým. Nebojte se nahlas projevit své pocity a myšlenky. Možná máte o svém příteli sem tam pochybnosti? Nelíbí se vám, že často mluví o kolegyni z práce nebo že tráví volné chvíle s jednou ze svých dobrých kamarádek? Narovinu mu o tom řekněte. Stoprocentní důvěra je totiž v tomto případě skutečně velmi důležitá.

Sex po telefonu? Proč ne!

Nedostatek intimity vztah zabíjí. Kvůli velké vzdálenosti se sice nemůžete tak často vidět ani se jeden druhého dotýkat, proč to ale nezkusit jinak? Pokud jste zrovna v té správné náladě, svěřte se příteli s tím, co byste ráda dělala. Mluvte o tom, co se vám líbí nebo na kterých místech byste chtěla, aby vás právě líbal. Zajít můžete i dál, hranice v tomto případě stanovujete jen vy dva. Pokud se stydíte o těchto věcech mluvit přímo, napište mu o nich. Eroticky laděný rozhovor může udělat divy. Navíc se díky němu lépe poznáte a vaše skutečné intimní chvíle potom budou ještě intenzivnější a více vzrušující!

Diáře do ruky a plánujte!

Vidíte se s přítelem jen párkrát do roka? I takové vztahy existují. Vždy si naplánujte společný program dopředu, abyste měla jistotu, že si jeho vzácné přítomnosti užijete jak se patří! Pokud vše včas pečlivě zorganizujete, nestane se, že za vámi partner přijede zrovna v době, kdy budete mít příliš práce a žádný volný čas. Společné chvíle si potom užijete v klidu a bez starostí.

Když vám skutečně moc chybí…

Poproste přítele, aby vám doma nechal něco svého. Nemusí vám nutně kupovat drahé šperky či jiné luxusní dárečky. Postačí třeba, když vám přenechá svou oblíbenou košili, ve které budete chodit spát nebo se do ní doma oblečete, když se vám po něm bude opravdu stýskat. Používá váš miláček nějaký speciální parfém? Kupte si ho, a až na vás padne smutek, přičichněte k němu. Můžete s ním rovněž navonět svůj polštář nebo oblíbeného plyšového medvídka. S ním v náručí budete usínat s pocitem, že je vám váš partner nablízku. Pokud si k tomu navíc ještě pustíte vaši společnou píseň, věřte, že tuto představu ještě více umocníte. Jen klidně sněte, v tom vám nikdo zabránit nemůže.

AUTOR: Eva Krulišová

Zdroje:

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 20.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,170 25,250
USD 23,520 23,620
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma