Dnes je čtvrtek 28. března 2024., Svátek má Soňa
Počasí dnes 15°C Občasný déšť

Vztah na dálku: Jak na to, aby fungoval?

Vztah na dálku: Jak na to, aby fungoval?
Vztah na dálku | zdroj: tisková zpráva

Vztah na dálku může vydržet. A jak toho dosáhnout?

Řada povolání s sebou nese povinnost cestovat. Ať už se jedná o zahraniční stáže, pracovnícesty či vojenské mise, jeden z partnerů odjíždí a druhý zůstává. Pro toho, kdo zůstane doma, je těžké se vyrovnat s tím, že tam partner není. Na druhou stranu je ale obklopen přáteli, rodinou a prostředím, které zná. Partner, který odjel, se musí přizpůsobit novým podmínkám, získat nový okruh přátel a vyrovnat se se změnami v novém prostředí. Pokud je jeho prostor omezen, jako například v případě vojenské mise, může pociťovat jistou izolaci a strach, jak se chová partner v „otevřeném“ prostředí a zda na něj počká.

Ať už jste v pozici toho, kdo odjíždí nebo toho, kdo zůstává, zkuste na vašem vztahu pracovat, i když nejste spolu.

Společné vzpomínky

V dopisech, e-mailech či po telefonu se bavte o společných zážitcích. Povídejte si o společné návštěvě koncertu, kina či restaurace. Zasmějte se při vzpomínkách na trapné okamžiky nebo si jen připomeňte momenty, kdy vám bylo dobře.

Napište své lásce klasický dopis!
Napište své lásce klasický dopis!

Neseďte doma!

To, že není partner s vámi, neznamená, že váš život skončil. Naopak čím víc koníčků si naberete, tím rychleji bude utíkat čas. Napište přátelům, na které jste neměli čas, nebo s nimi konečně zajděte na to „milionkrát slibované kafe“. Navštěvujte rodinu nebo se věnujte víc své práci čisebevzdělávání. Teď je na to ten správný čas!

V pátek v osm

Dejte si společnou večeři! Domluvte si videohovor přes Skype na určitý den a hodinu a dejte si společně jídlo. Pro větší autenticitu si můžete předem domluvit, co budete jíst. Aspoň na chvíli budete „opravdu“ sedět u jednoho stolu. Zkusit můžete i společnou virtuální prohlídku galerie či muzea. Internet skýtá mnoho zajímavých aktivit.

Stýská se mi ...

Vymyslete osobní dárek! Může to být třeba rámeček s vaší fotkou. Napište na něj nějakou poznámku, která je určena jen očím vašeho partnera. Můžete také nechat vyrobit tričko nebo potah na polštář s vaší fotkou. Tak si budete stále nablízku. Ti zručnější se mohou pokusit něco vyrobit.

Tip Student Girl: Nechte vyrobit z vaší fotografie puzzle!
Tip Student Girl: Nechte vyrobit z vaší fotografie puzzle!

Sněte!

Plánujte společnou budoucnost, mluvte o vašich plánech na dalších pět let. Bavte se o tom, kam se chcete podívat na dovolenou. Proberte, kam chcete směřovat svoje vzdělání či kariéru. Nebojte se mluvit o svých snech a přáních!

Poznávejte se

Teď je ta nejlepší příležitost se víc poznat! Pište si v e-mailech o vašich oblíbených filmech,písničkách, knihách, kapelách nebo hercích, o sportovních týmech, domácích mazlíčcích, zemích nebo televizních show. Povídejte si třeba o oblíbeném jídle, které si uvaříte až budete spolu.

AUTOR: Darina Hlavicová

Zdroje:

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 28.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,180 25,320
USD 23,390 23,570
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma