Dnes je čtvrtek 25. dubna 2024., Svátek má Marek
Počasí dnes 9°C Polojasno

Vyzkoušejte 5 kreativních aktivit na doma pro celou rodinu!

Vyzkoušejte 5 kreativních aktivit na doma pro celou rodinu!
zdroj: Vymalujsisam.cz

Není nad to dělat věci pohromadě jako rodina. Jestli hledáte tipy na to, jak děti alespoň na chvíli odtrhnout od obrazovek a strávit s nimi trochu kvalitního času, vrhněte se spolu doma na umělecky zaměřenou zábavu!

Máte rádi projekty typu udělej si sám? Sledovat návody na internetu a podle nich pak nakupovat jednotlivé potřeby, může mnoho rodičů svou časovou náročností odradit. Praktičtější je pořídit si rovnou celý startovní balíček a po jeho doručení se hned pustit do díla. 

Když po dokončení vaší společné aktivity navíc vznikne hezká dekorace, kterou se můžete kochat už napořád, o to větší radost budete ze svého společného snažení mít. Inspirujte se aktuální nabídkou českých značek vyrábějících rukodělné potřeby a pusťte se třeba do jedné z těchto pěti technik, kterým se můžete s rodinou věnovat doma nebo třeba o deštivých dnech na chalupě.

1)    Malování podle čísel – pro děti i dospělé
Pokud vás láká malování, ale všechny pokusy o velkolepé dílo zatím skončily v koši, vyzkoušejte malování podle čísel. Nejdřív si z dostupné nabídky vyberete motiv, který se vám líbí – v jedné sadě spolu s návodem, plátnem, barvami a štětci – a pak se můžete ponořit do kreativního světa, ve kterém neexistují špatné obrazy. 

Motiv vám totiž přijde na plátně předkreslený jemnými čarami a rozdělený do malých políček označených čísly, který pouze vybarvujete odpovídajícími barvami. Za chvíli už před vámi začne vznikat obraz hodný vystavení v galerii. Malování podle čísel pro děti představuje navíc výzvu v udržení pozornosti a podporuje tak lepší soustředění. Vybrat si můžete ze všech typů obtížnosti – od jednoduchých motivů s malým počtem políček, jako stvořených na malování podle čísel pro děti, až po ty nejnáročnější vhodné pro teenagery a dospělé. 

LOVERS HANGING zdroj: Vymalujsisam.cz

2)    Malování barvami na plátno 
Je vaše rodina kreativně zaměřená, malujete si doma často a s výsledky se rádi chlubíte? Pak pro vás přichází v úvahu, posunout svoje domácí hobby na vyšší úroveň. Místo pastelek, vodovek a papírů či čtvrtek sáhněte po opravdovém plátně s vnitřním dřevěným rámem, díky němuž si obraz ihned po dokončení můžete vystavit na zdi. 

Některé značky nabízejí už připravené malířské sady, kde najdete plátna různých velikostí s desítkami akrylových barev. Podle potřeby si je můžete objednat i se štětci, případně malířským stojanem nebo fixačním lakem – zkrátka se vším potřebným, abyste malování pro děti i sebe proměnili ve výjimečnou rodinou aktivitu. 

3)    Diamantové malování 
Podobným hobby, jakým je malování podle čísel, se pro vás může stát i diamantové malování. Místo vybarvování políček barvami zde ale na lepkavé plátno označené symboly budete klást malé třpytivé kamínky z pytlíčků s odpovídajícím symbolem či číslem. Abyste mohli pohodlně diamantovat všichni dohromady, přijdou vám nejvíc vhod vícedílné motivy

Postupně se před vámi budou skládat všechny detaily a s trochou trpělivosti se na konci dočkáte nádherné mozaiky, která se na světle celá třpytí! Své děti s touto aktivitou zabavíte na dlouhé hodiny a až vám bude obraz z malých plastových diamantíků viset na zdi, můžete být na svou rodinu právoplatně hrdí! 

DIAMANTOVE MALOWANIE2 zdroj: Vymalujsisam.cz

4)    Tečkování 
Skvělou aktivitu pro 100% odreagování představuje nenáročné tečkování, při němž fixem na plátně vybarvujete kulatá mini políčka různých velikostí. Pokračujete v rytmu tečka vedle tečky, kolečko vedle kolečka a najednou z obrazu začne vystupovat stylovým způsobem motiv, který byl zatím k nerozpoznání. 

Díky tečkování získáte atraktivní dekoraci v barvě, která se vám líbí, a navíc skvěle zabavíte celou rodinu – ať už budou tečkovat všichni najednou nebo si každý člen domácnosti vezme na starost jen jednu část. 

5)    Výroba sezónních dekorací
Téměř v každém ročním období si můžete začít připravovat domácí dekorace na nadcházející svátky nebo události. Blíží se Vánoce nebo Velikonoce a chcete si byt vyzdobit svými vlastními silami? Pořiďte si dřevěné ozdoby, které si s rodinou můžete ozdobit podle svého gusta. Ať už je pomalujete barvami, které vám doma zbyly z malování na plátno nebo na ně nalepíte různé kousky látek či výstřižky z časopisů, při jejich výrobě si společně užijete spoustu legrace. 

S rukodělnými aktivitami na doma se v poslední době roztrhl pytel. Vy nazkoušení je jich spousta a nabízí dost možností, jak se doma přestat nudit a vytvořit společně s celou rodinou něco jedinečného a trvalého.

Zdroje:
Inzerce

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 25.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,260 25,380
USD 23,550 23,730
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma