VYNIKÁJÍCÍ a JEDNODUCHÁ sekaná nad kterou nikdo neohrne nos!
Sekaná plněná vejcem natvrdo je velmi jednoduchý pokrm. Obvykle se sekaná s vejcem podává o Velikonocích. Takové maso vypadá a chutná skvěle. Tato vepřová sekaná je provoněná bylinkami. Taková krásná sekaná je také skvělý nápad na chutnou večeři. Doporučuji ji podávat s bramborovou kaší a oblíbeným salátem. Sekaná také velmi dobře chutná na chlebíčkách.
Ingredience:
- 700 g vepřové plece bez kosti
- 4 malá vejce uvařená natvrdo
- 1 syrové vejce
- 3 stroužky česneku
- 1 cibule
- 1 lžíce hořčice
- 1 lžíce křenu
- 2 lžíce sádla
- hrst nasekané majoránky nebo 1 lžíce sušené majoránky
- půl lžička soli
- půl lžička pepře
Tipy a rady: Budete také potřebovat trochu tuku na vymazání formy a strouhanku na obalení vnitřku. Pokud držíte bezlepkovou dietu, zvolte bezlepkovou strouhanku. Stejně tak sáhněte po křenu a hořčici, které jsou bezlepkové. Velmi dobrá je sekaná připravená výhradně z vepřového masa. Díky správným bylinkám má skvělou chuť. Chcete-li upéct sekanou s vejci, tak je dobré použít vykostěnou plec, krkovici nebo méně tučný vepřový bok. Pokud však plánujete použít kýtu, tak je dobré ji smíchat půl na půl s plecí, aby nebyla příliš suchá.
Postup:
1. Začněte mletím vepřového masa. Pokud máte mlýnek na maso, melte maso na nejjemnějších okách. Dále oloupejte a najemno nakrájejte cibuli. Osmahněte ji s prolisovaným česnekem na dvou lžících sádla. Smažte 3 minuty.
2. Do velké mísy dejte mleté maso, osmaženou cibuli a česnek, syrové vejce, lžíci křenu, sůl, pepř a majoránku. Celou směs dobře promíchejte a nechte ji několik minut stát na kuchyňské lince.
3. Zatímco maso prochází kořením, můžete uvařit vejce natvrdo. U vařených vajec k vepřové sekané vždy zkracujte dobu vaření vajec alespoň o 30 sekund. Vejce po uvaření oloupejte ze skořápek.
4. Připravte si formu. Zvolte jednorázovou formu o rozměrech 11×22 cm nebo můžete také použít malou dortovou formu. Vnitřek formy vymažte tukem, například zbytkem sádla, a vysypte strouhankou.
5. Dno formy naplňte 1/3 masové náplně. Na náplň položte natvrdo uvařené vejce a vložte je do masa.
6. Přidejte zbytek nádivky a vytvořte horu. Snažte se vyplnit masem všechny mezery a prostory mezi vajíčky a na okrajích formy. Celé to potřete lžící oblíbené hořčice.
7. Vložte pekáč se sekanou do trouby vyhřáté na 180 °C. Zvolte prostřední rošt s horním a dolním ohřevem. Pečte odkryté 50 minut. Na posledních několik minut můžete zapnout horní ohřev, aby se maso na povrchu opeklo.
8. Pokud bylo maso poměrně tučné, je velmi pravděpodobné, že se ve vývaru objeví rozpuštěný tuk. Ten můžete z formy opatrně vylít. Můžete jednorázovou formu rozříznout a tekutinu vylít. Plechovku s výpekem odložte stranou, aby vychladl. Vepřovou sekanou s vejcem je nejlepší krájet až po vychladnutí v lednici.
Dobrou chuť
Kurzy
Finance
Kurzovní lístek: 23.11.2024 Exchange s.r.o.
EUR | 25,230 | 25,310 |
USD | 24,240 | 24,360 |