Dnes je pátek 19. dubna 2024., Svátek má Rostislav
Počasí dnes -2°C Slabý déšť

Vyhněte se riziku kombinace různých léků!

Vyhněte se riziku kombinace různých léků!
zdroj: tisková zpráva

Užívání léků, doplňků stravy a konzumace některých potravin současně může mít nežádoucí účinky, které sníží účinnost léčby nebo dokonce poškodí zdraví pacienta. Existuje přitom jednoduchý způsob, jak se těmto problémům vyhnout! 

Představte si jednoduchou situaci. Lékař-specialista vám předepíše k dlouhodobému užívání léky na libovolnou chronickou nemoc, například na alergii. Po několika měsících navštívíte jiného lékaře, například na pohotovosti, který vám předepíše léky na snížení tlaku. A k tomu začnete z vlastní vůle užívat nějaký potravinový doplněk, který je k dispozici bez lékařského předpisu. Libovolná kombinace podobných léků ale může způsobit nežádoucí účinky, které se v takových případech mohou projevit nečekaně a se zpožděním.

Pokud chcete riziko vedlejších účinků minimalizovat, pomůžeme vám! V každé lékárně BENU vám na počkání zdarma zhotovíme Lékovou kartu BENU, která je ideálním pomocníkem při užívání většího množství léků nebo doplňků stravy současně. Karta je skvělým pomocníkem a zároveň databází, ve které sleduje profesionální personál BENU Lékáren vzájemné působení všech léků a doplňků stravy, které užíváte, a proto vás může předem upozornit na případné nežádoucí interakce.


Nevěříte? Víte, že například…:

… pokud užíváte současně tabletovou antikoncepci a některá antibiotika, tak dochází k výraznému snížení spolehlivosti antikoncepce a tím vaší ochraně proti početí?

…. při užívání léků na snížení cholesterolu v krvi (Simvastatin…), které zapíjíte grapefruitovou šťávou, případně při léčbě užíváte jiné produkty z grapefruitu, dojde až k devítinásobnému zvýšení léčivého účinku (silné předávkování) a to včetně vedlejších účinků?

Více informací na www.benu.cz

V BENU Lékárnách si můžete snadno a rychle vybrat z doplňků stravy, volně prodejných léků nebo i nepostradatelné dermokosmetiky.

BENU Lékárna mají 5P dobré lékárny:

  • PŘÍSTUP prvotřídní
  • PROSTŘEDÍ příjemné
  • PERSONÁL profesionální
  • POKRYTÍ překvapivé
  • PŘIJĎTE, pochopíte

PŘÍSTUP prvotřídní – moderní lékárenství respektuje nové trendy i technologie a uvědomuje si i hodnotu elektronických médií v získávání informací. Pro BENU Lékárny je důležité si s pacientem rozumět a být mu rovnocenným partnerem

PROSTŘEDÍ příjemné - BENU Lékárny zajišťují svým klientům možnost vlastního výběru a bližšího seznámení se s produkty formou samoobslužných zón, kde si můžete všechny nabízené preparáty sami prohlédnout, udělat si své vlastní rozhodnutí například o velikosti balení nebo o ceně.

PERSONÁL profesionální - v současné době je na trhu cca 100.000 různých druhů léků a doplňků stravy a to v různém balení, formě podání, ceně a především kvalitě. Abyste se mohli při svém výběru snáze rozhodnout, a zároveň jste měli v každém případě jistotu, že kupujete tu nejvyšší kvalitu s prokázaným účinkem, provádějí BENU Lékárny přísnou selekci nabízených léčivých přípravků. Poslední volba je však na vás.

POKRYTÍ překvapivé - síť lékáren BENU se v České republice skládá z více než 170 lékáren, ve kterých se snaží odlišit od své konkurence a chce být svým pacientům a zákazníkům co nejblíže.

PŘIJDTE, POCHOPÍTE

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 19.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,230 25,350
USD 23,620 23,800
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma