Dnes je pátek 19. dubna 2024., Svátek má Rostislav
Počasí dnes 7°C Slabý déšť

Vyčistěte po zimě své tělo

Vyčistěte po zimě své tělo
zdroj: tisková zpráva

Detoxikace, pročištění těla a mysli, patří k základním preventivním a léčebným metodám v přírodní medicíně. Jejím účelem je odstranit odumřelé buňky, tkáně a toxiny, které se v organismu hromadí a zbavit tak tělo jedovatých či "nepřátelských" látek. Je vhodná zvlášť na jaře a zvládne ji doma úplně každý. Jak na to radí MUDr. David Frej z Centra přírodní medicíny Ecce Vita.

Z jídelníčku je třeba vyloučit rafinované a průmyslově upravované potraviny, dále pak maso, mléčné výrobky, rafinovaný cukr, bílou mouku, kofein.  Naopak se doporučuje konzumovat potraviny, které podporují vyčištění a regeneraci celého organismu.

Speciální detoxikační program

Správně provedená detoxikace působí nejen preventivně, ale také zmírňuje a při opakovaní odstraňuje mnoho chronických zdravotních obtíží, například únavu, zažívací poruchy, hormonální nerovnováhu, kožní nemoci, civilizační choroby jako astma, vysoký krevní tlak nebo cukrovku.

Detoxikaci lze provádět doma, za pomoci bylin a potravin (např. aloe vera, směs tří bylin triphala, zelené potraviny chlorela apod). Existují domácí metody, jak detoxikovat játra a ledviny (pomocí jablečného džusu s olivovým olejem).

Dále je možné absolvovat individuální očistnou a regenerační terapii, která je unikátní detoxikací celého organismu a je spojena s regenerací pomocí omlazujících prostředků.  Tu už je ale třeba svěřit odborníkům z centra Ecce Vita.

Pro muže i ženy

Pro "domácí použití"  závěrem přinášíme návod, jak bezpečně odlehčit svému tělu a trávení.

Muž

Ráno nalačno:  sklenice teplé převařené vody (jedna sklenice se šťávou z půlky citrony).

Snídaně: podušené jablko nebo hruška se skořicí a hřebíčkem.

15 hod.: 1-2 sklenice zeleninového vývaru z podušené zeleniny osolené špetkou kamenné himalájské soli

Večeře: (17-18 hod) stejné jako oběd.

Večer: bylinné čaje – máta, heřmánek, Tulsi čaj, meduňka

Žena

Jednodenní zeleninový půst

Po probuzení octová voda (1 lžíce jablečného octa s medem v teplé vodě)

Ráno: pampeliškový čaj

Dopoledne: sklenice grapefruitového džusu se špetkou kurkumy

13.00-19.00 šálek zeleninového vývaru nebo sklenice čerstvého zeleninového džusu celer, celer+ mrkev, celer + jablko, zelí; každé 2 hodiny v množství 300 ml

Odpoledne : bylinný čaj

19.00 sklenice zředěného ovocného džusu či šálek zeleninového vývaru. Během dne pít teplou vodu s citronem (pokud nepijete každé 2 hodiny zeleninový vývar).

 

 

 

 

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 19.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,230 25,350
USD 23,590 23,770
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma