Dnes je pátek 29. března 2024., Svátek má Taťána
Počasí dnes 14°C Oblačno

Vyberte si topení do sklepa. Hlavní je myslet na bezpečnost

Vyberte si topení do sklepa. Hlavní je myslet na bezpečnost
zdroj: Patrick Daxenbichler / Shutterstock.com

I ve sklepě je potřeba občas zatopit. Zejména pokud jej občas využíváte jako dílnu nebo jako skladiště pro některé cennější věci, které by neměly zcela promrznout nebo provlhnout. Platí to například pro různé sportovní nebo lovecké vybavení, které vyžaduje konstantní teplotu a vlhkost – například monitorovací termokamera nebo některé lovecké zbraně. Proto je třeba vybrat vhodné topidlo, které zaručí konstantní teplotu za rozumné peníze.

Naftová topidla
Provoz funguje za pomocí nafty nebo lehkých topných olejů. Náklady na provoz jsou tedy skutečně nízké, zato mají ale velmi dobrý výkon a tichý provoz. Topidla s naftovým pohonem se dají sehnat ve dvou základních variantách – s přímým spalováním nebo s nepřímým spalováním. Záleží na tom, jaké jsou možnosti odvodu zplodin. Často se používají v halách, skladech nebo také v obchodech, stanech či právě sklepních prostorech.

Plynová topidla
Výkonné topidla fungují i na plyn. Dají se pořídit za velmi nízkou cenu, což může být pro mnohé lidí zásadním lákadlem. Je však třeba počítat s tím, že taková topidla mají docela vysokou spotřebu a jejich náklady na provoz bývají vyšší než u naftových topidel. Na druhou stranu jsou malá, lehká a kompaktní a výhodou je, že na povrchu zůstávají studená.

Elektrická topidla
Výhodou může být, že při provozu nespotřebovávají kyslík a nevypouštějí do ovzduší kouř. Jsou tedy zcela ideální do špatně větraných prostor, kde zajistí maximální bezpečnost provozu. Kromě toho mají vysokou účinnost a snadno se přemisťují. Provoz je pak závislý na cenách za energie, které mohou být u jednotlivých odběratelů značně variabilní. Nakupujte od firem, které mají iso kvality 9001, abyste měli jistotu, že je výrobek zcela bezpečný a má dlouhou životnost. Ujistěte se, že nakupujete výrobek, který splňuje všechny bezpečnostní požadavky, aby vás nečekaly nepříjemnosti třeba v podobě požáru.

Zdroje:
Inzerce

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 29.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,220 25,300
USD 23,390 23,490
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma