Dnes je čtvrtek 28. března 2024., Svátek má Soňa
Počasí dnes 14°C Oblačno

Vlak štěstí a naděje letos upoutal i zájem českého daviscupového týmu

Vlak štěstí a naděje letos upoutal i zájem českého daviscupového týmu
zdroj: tisková zpráva

Internetová dražba obrázků dětí z dětských domovů s názvem Vlak štěstí a naděje, která si ve svém osmém ročníku již určitě zaslouží přídomek tradiční, upoutala letos i pozornost českého Daviscupového týmu. Jedním z úspěšných dražitelů se společně stali Radek Štěpánek a kapitán týmu Jaroslav Navrátil. Kromě nich si projekt získal i řadu nových příznivců prostřednictvím aplikace Facebook.

Do projektu se v jeho 8. ročníku zapojilo 59 dětských domovů z celé České republiky, od nichž se na webových stránkách dražby www.vlakstesti.cz objevilo v okamžiku startu projektu 429 obrázků. Od roku 2005, kdy proběhl první ročník dražby, se již podařilo pro dětské domovy prostřednictvím dražby Vlak štěstí a naděje získat více než 1 milion korun. Částku získaly dětské domovy v plné výši – veškeré platby za obrázky jsou dražiteli poukazovány přímo na bankovní účty dětských domovů, kde žijí malí autoři těchto obrázků.

Přestože je projekt vznikl především pro radost a motivaci  dětí, které nemají často nejradostnější životní osudy, není zanedbatelný i jeho výše zmíněný ekonomický přínos. Děti samotné ale, více než samotný finanční efekt, dokáže naplnit pocit radosti z toho, že jejich reálná činnost přináší měřitelný výsledek i venku, mimo zdi jejich dětského domova.

Projekt letos zaznamenal řadu změn a úprav, které podle jeho organizátorů mohou vést k ještě lepším výsledkům dražby. Jedním z nich je i napojení projektu na Facebook, kde si během měsíce a půl získal již necelé dvě stovky příznivců.

Obrázek pro Davis cup

Rostoucí známosti a popularitě projektu letos výrazně pomohl i fakt, že jeden z obrázků padl do oka českému daviscupový tým, jehož členové ho společně vydražili obrázek třináctiletého Erika Habáně dětského domova v Opavě za 10 tisíc korun.

„O projektu jsme se dozvěděli během vernisáže tenisových trofejí na pražském hlavním nádraží. Vzal jsem informace klukům do kabiny a rozhodli jsme se, že projekt podpoříme a jednu kresbu také vydražíme. Dali jsme hlavy a peněženky dohromady a podařilo se,“ uvádí kapitán českého daviscupového týmu Jaroslav Navrátil.  Jeho slova doplňuje Radek Štěpánek: „Podporovat podobné projekty by měla být v rámci možností každého z nás samozřejmost. Jsem moc rád, že se nám s kluky povedlo pomoct dobré věci.“

Perličkou na celé záležitosti je fakt, že čeští tenisté obrázek začali dražit obrázek přímo v průběhu napínavého víkendu, kdy v Praze úspěšně vybojovali nad Srby postup z čtvrtfinále Davis cupu.

Nejúspěšnější dětské domovy letos pojedou i na výlety

Novinkou oproti minulým ročníkům projektu je i to, že díky partnerům projektu, kterými jsou společnosti Siemens a České dráhy, se podívají děti ze tří v dražbě nejúspěšnějších dětských domovů v průběhu léta na celodenní výlet.

Podpořit v tom dětské domovy, třeba právě ten z vašeho regionu, můžete velmi snadno, máte na to ještě tři dny – stačí se do 31. 5 2012 jednoduše zaregistrovat na www.vlakstesti.cz a vydražit některý z více než 400 obrázků s vyvolávací cenou 300 Kč.

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 28.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,190 25,310
USD 23,340 23,520
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma