Dnes je sobota 27. dubna 2024., Svátek má Jaroslav
Počasí dnes 16°C Polojasno

Velmi chutné kuřecí řízky szu szu v paprikovém obalu, které musíte rozhodně vyzkoušet!

Velmi chutné kuřecí řízky szu szu v paprikovém obalu, které musíte rozhodně vyzkoušet!
zdroj: Archiv

Nejen lahodné, ale i velmi snadno připravitelné řízky szu szu lákají svým názvem, vzhledem, vůní i chutí! Jsou to drůbeží řízky ve skvělé paprikovém obalu. Milují je děti i dospělí!

  • Jednoduché kuřecí řízky.
  • Snadná výroba a popis krok za krokem.
  • Skvělý nápad na večeři pro celou rodinu.

 

Ingredience:

  • 1 kuřecí prsa (dva filety) - 650 g
  • 4 lžíce bramborového škrobu - 70 g
  • 3 vaječné žloutky
  • 3 lžíce oleje + olej na smažení
  • 2 lžíce přírodního jogurtu
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžička sladké papriky
  • 1 rovná lžička soli
  • špetka pepře
  • špetka chilli

 

Obrázek zdroj: Archiv

 

Postup:

1. Větší kuřecí prsa (dva filety) nakrájejte příčně na ploché řízky. Přitom odstraňte žilky a chrupavky. Snažte se, aby každý kus byl zhruba stejně silný. Nakonec mi vzniklo 14 kotlet, které jsem navíc lehce roztloukla tloučkem přes sáček. Tím jsem zajistila, že každý kus masa měl podobnou tloušťku, asi 1 cm.

 

Tipy a rady: K přípravě těchto řízků můžete použít i krůtí filé.

 

Obrázek zdroj: Archiv

 

2. Do širší mísy dejte všechny ingredience na obalování/marinádu dohromady. A to jsou: 4 nepříliš velké lžíce bramborového škrobu, 3 žloutky, 2 lžíce přírodního jogurtu, 3 lžíce oblíbeného oleje, např. rýžového nebo z hroznových jader, 2 stroužky česneku - oloupané a prolisované. A koření: lžičku sladké papriky, rovnou lžičku soli, po větší špetce pepře a chilli.

 

Tipy a rady: Místo jogurtu můžete použít 12 % nebo 18 % zakysanou smetanu. Můžete také vynechat čerstvý česnek a použít sušený česnek v množství jedné ploché čajové lžičky nebo přidat nadrobno nakrájenou malou cibuli.

 

Obrázek zdroj: Archiv

 

3. Všechny ingredience na marinádu/obal velmi dobře promíchejte a poté do marinády ponořte kousky kuřecích prsou. Marinádou obalené řízky položte jednu na druhou do skleněné nebo keramické mísy nebo je ihned usmažte.

 

Obrázek zdroj: Archiv

 

Obrázek zdroj: Archiv

 

4. Doporučuji však mísu s řízky v obalu odložit alespoň na hodinu, aby vůně ingrediencí pronikla do masa.

 

5. Připravte si větší pánev a začněte ji zahřívat. Nalijte asi šest lžic oleje na smažení. Tuk by měl zcela pokrýt celý povrch pánve. Nastavte vařič na střední teplotu a začněte vkládat řízky. Snažte se, aby se každý řízek pokryl marinádou/obalem po celém povrchu.

 

6. Řízky osmažte z obou stran dohněda. Dávejte pozor, aby se řízky příliš rychle neupekly. V případě potřeby snižte teplotu. Řízky by neměly zhnědnout příliš rychle. Doba jejich smažení závisí na pánvi a její tloušťce a na nastavení výkonu vařiče. Moje řízky se smažily asi dvě minuty z každé strany.

 

Obrázek zdroj: Archiv

 

7. Takto usmažte všechny řízky. Absorbují jen velmi málo tuku, takže pravděpodobně nebude třeba přidávat do pánve další tuk. Řízky chutnají velmi dobře podávané s domácím salátem. Skvělý by byl třeba mrkvový salát.

Dobrou chuť!

 

Obrázek zdroj: Archiv

 

Obrázek zdroj: Archiv

 

 

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 27.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,160 25,240
USD 23,410 23,530
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma