Dnes je neděle 28. dubna 2024., Svátek má Vlastislav
Počasí dnes 20°C Oblačno

Lahodný cheesecake brownies: Nejlepší kakaová dobrota s tvarohem

Lahodný cheesecake brownies: Nejlepší kakaová dobrota s tvarohem
zdroj: Archiv

Lahodný cheesecake brownies. Kakaový koláč vychází vláčný a velmi voňavý, zatímco velkorysé množství tvarohu dodává koláči další vláčnost a chuť. Cheesecake brownies připravíte jen za 20 minut! Je to neuvěřitelně snadný koláč, který po upečení vypadá jednoduše božsky. Tento koláč vždy peču rovnou na velký plech!

Ingredience:

Suroviny na čokoládové těsto:

  • 6 středně velkých vajec
  • 1,5 hrnků celozrnné mouky na koláče - 250 g
  • 3/4 hrnku moučkového cukru - 150 g
  • 6 lžic kakaa
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • půl hrnku oleje
  • půl hrnku mléka

 

Suroviny na tvarohovou směs:

  • 700 g mletého tvarohu z kbelíku
  • 1 pudinkový prášek - 40 g sáček
  • 3/4 hrnku jemného cukru - 150 g

 

Tipy a rady: Vejce, tvaroh a mléko vyndejte z lednice, aby měly pokojovou teplotu. Po vychladnutí můžete tento lahodný koláč ozdobit něčím lahodným. Výborná bude čokoládová poleva z hořké čokolády, mléčné čokolády a másla.

 

Obrázek zdroj: Archiv

 

Postup:

1. Vejce spolu s cukrem vložte do velké mísy a několik minut šlehejte mixérem, dokud nebude pěna nadýchaná. Tenkým proudem přilévejte olej a současně míchejte na nízkých otáčkách. Za stálého míchání přidejte mléko a mouku prosátou s práškem do pečiva a kakaem. Chvíli míchejte, jen dokud se suroviny nespojí v homogenní kakaové těsto.

 

2. Plech vyložte pečicím papírem. Strany potřete olejem. Strany nevysypávám strouhankou, ale můžete to udělat vy. Do formy nalijte těsto na brownies.

 

Obrázek zdroj: Archiv

 

3. Do mísy dejte 700 g kbelíku mletého tvarohu. Do tvarohové směsi přidejte také pudinkový prášek s vanilkovou nebo smetanovou příchutí. Přisypeme 3/4 hrnku jemného cukru a tvarohovou směs dobře promícháme. Já jsem použila mixér. Místo 3/4 hrnku moučkového cukru můžete použít také půl hrnku cukru krupice.

 

Obrázek zdroj: Archiv

 

4. Tvarohovou směs vložte do cukrářského sáčku s odstřiženým koncem a na těsto vytlačte mřížkový vzor. Můžete také použít lžíci, kterou tvaroh vyklopíte a vytvoříte na něm bílé kapky. Tím získáte na koláči fondánový vzor.

 

Obrázek zdroj: Archiv

 

5. Dortovou formu s cheesecake brownies vložte do trouby předehřáté na 170 stupňů s horkovzdušným ventilátorem nebo 180 stupňů s horním a spodním ohřevem. Zvolte prostřední rošt a koláč pečte nejdéle 45 minut, aby zůstal vláčný. Jakmile je koláč upečený, na 10 minut mírně odklopte dvířka trouby. Po této době můžete koláč vyjmout.

Dobrou chuť!

 

Obrázek zdroj: Archiv

 

 

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 27.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,150 25,230
USD 23,400 23,520
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma