Lahodný cheesecake brownies: Nejlepší kakaová dobrota s tvarohem
Lahodný cheesecake brownies. Kakaový koláč vychází vláčný a velmi voňavý, zatímco velkorysé množství tvarohu dodává koláči další vláčnost a chuť. Cheesecake brownies připravíte jen za 20 minut! Je to neuvěřitelně snadný koláč, který po upečení vypadá jednoduše božsky. Tento koláč vždy peču rovnou na velký plech!
Ingredience:
Suroviny na čokoládové těsto:
- 6 středně velkých vajec
- 1,5 hrnků celozrnné mouky na koláče - 250 g
- 3/4 hrnku moučkového cukru - 150 g
- 6 lžic kakaa
- 2 lžičky prášku do pečiva
- půl hrnku oleje
- půl hrnku mléka
Suroviny na tvarohovou směs:
- 700 g mletého tvarohu z kbelíku
- 1 pudinkový prášek - 40 g sáček
- 3/4 hrnku jemného cukru - 150 g
Tipy a rady: Vejce, tvaroh a mléko vyndejte z lednice, aby měly pokojovou teplotu. Po vychladnutí můžete tento lahodný koláč ozdobit něčím lahodným. Výborná bude čokoládová poleva z hořké čokolády, mléčné čokolády a másla.
Postup:
1. Vejce spolu s cukrem vložte do velké mísy a několik minut šlehejte mixérem, dokud nebude pěna nadýchaná. Tenkým proudem přilévejte olej a současně míchejte na nízkých otáčkách. Za stálého míchání přidejte mléko a mouku prosátou s práškem do pečiva a kakaem. Chvíli míchejte, jen dokud se suroviny nespojí v homogenní kakaové těsto.
2. Plech vyložte pečicím papírem. Strany potřete olejem. Strany nevysypávám strouhankou, ale můžete to udělat vy. Do formy nalijte těsto na brownies.
3. Do mísy dejte 700 g kbelíku mletého tvarohu. Do tvarohové směsi přidejte také pudinkový prášek s vanilkovou nebo smetanovou příchutí. Přisypeme 3/4 hrnku jemného cukru a tvarohovou směs dobře promícháme. Já jsem použila mixér. Místo 3/4 hrnku moučkového cukru můžete použít také půl hrnku cukru krupice.
4. Tvarohovou směs vložte do cukrářského sáčku s odstřiženým koncem a na těsto vytlačte mřížkový vzor. Můžete také použít lžíci, kterou tvaroh vyklopíte a vytvoříte na něm bílé kapky. Tím získáte na koláči fondánový vzor.
5. Dortovou formu s cheesecake brownies vložte do trouby předehřáté na 170 stupňů s horkovzdušným ventilátorem nebo 180 stupňů s horním a spodním ohřevem. Zvolte prostřední rošt a koláč pečte nejdéle 45 minut, aby zůstal vláčný. Jakmile je koláč upečený, na 10 minut mírně odklopte dvířka trouby. Po této době můžete koláč vyjmout.
Dobrou chuť!
Kurzy
Finance
Kurzovní lístek: 21.11.2024 Exchange s.r.o.
EUR | 25,270 | 25,390 |
USD | 23,940 | 24,120 |