Dnes je čtvrtek 25. dubna 2024., Svátek má Marek
Počasí dnes 9°C Polojasno

Vánoční outfit aneb tipy a rady v čem o svátcích zazářit

Vánoční outfit aneb tipy a rady v čem o svátcích zazářit
zdroj: {Alliance Images} /Shutterstock.com

Vánoce jsou časem klidu, míru, dobrého jídla a setkávání se s přáteli a rodinou. Jsou ale také časem, kdy zejména my, ženy, chceme vypadat co nejlépe. Bývá nepsaným pravidlem, že u vánočního stromečku se setkáváme všichni ve svátečním oblečení. Zkuste to letos pojmout originálně nebo tradičně, rozhodně ale s velkou parádou. V jakém vánočním outfitu rozhodně zazáříte?

V pohodlí u pohádek
V případě, že jsme doma, baštíme cukroví a koukáme na pohádky, jen těžko si budeme chtít obléci večerní róbu. Vánoční outfit může být i pohodlný, i doma se totiž můžete sladit třeba celá rodina do pohodlného domácího outfitu s vánočními motivy. Někdo pořizuje vánoční pyžamo pro celou rodinu, někdo má rád pohodlné vánoční overaly. Ať už se vám líbí cokoliv, i doma se zkrátka můžete cítit svátečně.

Na večírek i rodinou návštěvu
Vánoce jsou také obdobím, kdy se účastníme nejrůznějších vánočních večírků, ať už s přáteli, kolegy z práce nebo s rodinou. Nemusí se hned jednat o Štědrý den, každé vánoční shledání si žádá formálnější oblečení. Šaty na Vánoce vybírejte v zářivých barvách, ale nepouštějte se do příliš odvážných střihů, které toho příliš odhalují. O Vánocích se oblékáme krásně, ale rozhodně ne vyzývavě.

Při výběru šatů pro takové příležitosti dbejte ale i na pohodlí. Takový večírek nebo rodinná návštěva mohou trvat celé hodiny. Možná budete tančit, zpívat, určitě se ale budete veselit a ochutnávat dobré jídlo a pití. Pozor na přiléhavé modely, které se mohou stát nepohodlnými, i když ochutnáte jediný kousek cukroví. Je také nepraktické, když se při takových příležitostech musíte neustále upravovat. Vánoční outfit prostě musí zůstat stále stejně dokonalý, ať se děje, co se děje. Při výběru svátečních šatů je důležité i kvalitní spodní prádlo, které také pomůže dotvořit celkový dojem.

2. shutterstock_347919464 zdroj: {brickrena} /Shutterstock.com

Klasika v podobě svetrů
I když si na vánoční oblečení nepotrpíte, vánoční svetry patří k naprosté klasice. Zima je koneckonců obdobím, kdy svetry, kardigany nebo roláky oblékáme pravidelně. Určitě si tak letos nezapomeňte pořídit alespoň jeden hřejivý vánoční svetr. Možná se tak vrátíte i do dob svého dětství. Dlouhé kardigany mohou navíc skvěle doplnit šaty a alespoň vám nebude zima.

Dámy, pozor na výběr spodního prádla
O Vánocích se také chceme cítit výjimečně – a nejedna žena se ráda zahalí do luxusu. K vytvoření příjemného pocitu přispěje i dámské spodní prádlo. Ke svátečním dnům se hodí rozhodně krajka, která sluší každé ženě. Ovšem pozor, ne vždy se krásné krajkové spodní prádlo hodí ke svátečním šatům. V případě, že se tak úplně netrefíme a šlápneme při výběru špatně, můžeme tím zcela pokazit celkový dojem, pokud by bylo přes šaty vidět, jaké spodní prádlo máte na sobě.

Šaty s výstřihem
Šaty s velkým výstřihem se na Vánoce nehodí, to už jsme si pověděly. Pokud ale přeci jen sáhnete po šatech s výstřihem na zádech, je dobré vybrat dobře padnoucí kalhotky, i na výběru podprsenky pod šaty si dejte záležet. Podprsenka, kterou si pod šaty berete, musí mít správnou velikost a v žádném případě nesmí z šatů vyčuhovat. Naštěstí existuje mnoho variant, které tyto problémy snadno vyřeší. Existují speciální podprsenka pod šaty, podprsenka do korzetových šatů, ale i podprsenka do šatů s holými zády.

Pokud jde o kalhotky pod šaty, nejvíce se hodí ty bezešvé. Bezešvé kalhotky pod šaty vám zaručí, že se nikde nebude nic zařezávat a vy se budete cítit pohodlně po celý večer. Při výběru dbejte na správnou velikost a snažte se sladit barvu podprsenky a kalhotek – a ideálně i s barvou šatů. To pro případ, že by někde něco prosvítalo.

A co když potřebujeme schovat pod šaty nějaké to nabrané kilo navíc, a že jich během svátků asi bude požehnaně? Vsaďte na stahovací kalhotky pod šaty, na které nedají dnes dopustit ani celebrity. Ty kvalitní vám mohou ubrat až několik centimetrů.

Zdroje:
Inzerce

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 25.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,220 25,340
USD 23,520 23,700
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma