Dnes je sobota 27. dubna 2024., Svátek má Jaroslav
Počasí dnes 16°C Polojasno

Vanilkový tvarohový koláč s broskvemi přelitý bílou čokoládou: Lepší nenajdeš!

Vanilkový tvarohový koláč s broskvemi přelitý bílou čokoládou: Lepší nenajdeš!
zdroj: Archiv

Jemný, sametový a lahodný pečený vanilkový tvarohový koláč s broskvemi z konzervy. Jedná se o velmi jednoduchý recept na tvarohový koláč bez základu, ale s rychle připravenou polevou z bílé čokolády. 

  • Vyrobené bez mixéru.
  • Připraveno k pečení za 10 minut.
  • Pečené bez základu.
  • S homogenizovaným tvarohem.
  • S broskvemi z konzervy.
  • S jednoduchou polevou z bílé čokolády.

 

Ingredience:

Suroviny na tvarohový koláč:

  • 1 kg vanilkového homogenizovaného tvarohu
  • půl kostky másla - 100 g
  • 5 středně velkých vajec
  • 1/3 hrnku cukru - přibližně 100 g
  • 5 lžic bramborového škrobu
  • 500 g broskví z konzervy

 

Suroviny na polevu z bílé čokolády:

  • 80 g tabulky bílé čokolády
  • 4 lžíce 30 % sladké smetany

 

Tipy a rady: K pečení tvarohového koláče jsem použila dortovou formu o průměru 24 cm. Předtím vyjměte z lednice homogenizovaný vanilkový tvaroh a vejce. Máslo rozpusťte v mikrovlnné troubě nebo ve vodní lázni a poté ho dejte stranou vychladnout. Pokud máte malou troubu nebo vaše trouba peče rychle, můžete dobu pečení tvarohového koláče zkrátit asi o 30 minut.

 

Obrázek zdroj: Archiv

 

Postup:

1. Do velké mísy vložte kilogram homogenizovaného tvarohu s vanilkovou příchutí. Nezapomeňte použít tvarohy, které byly předtím vyndány z chladničky. Všechny ingredience by měly mít stejnou teplotu. 

 

2. Do tvarohu přidejte také 5 lžic bramborového škrobu a maximálně 1/3 hrnku cukru, tedy asi 100 g jemného cukru.

 

Obrázek zdroj: Archiv

 

3. Do mísy rozklepněte postupně pět středně velkých vajec a přilijte rozpuštěné a vychladlé máslo. Pokud jsou tvaroh a vejce studené, může mít směs po smíchání hrudky. Ve studeném tvarohu se škrob hůře rozpouští. Máslo je za studena ztuhlé. 

 

4. K promíchání všech ingrediencí není třeba používat mixér. Stačí vše hladce promíchat lžící nebo kuchyňským šlehačem.

 

Obrázek zdroj: Archiv

 

5. Připravte si formu na pečení. Já jsem použila dortovou formu o průměru 24 cm. Dno formy vyložte pečicím papírem a upevněte okraj. Strany formy z vnitřní strany vyložte proužky pečicího papíru. Aby proužky papíru přilnuly k vnitřním okrajům formy, vymažte je zbylým máslem. Můžete je také nahoře přichytit sponkou. 

 

6. Celou vanilkovou tvarohovou směs nalijte do připravené formy.

 

Obrázek zdroj: Archiv

 

7. Otevřete velkou konzervu broskví. V obchodě si vyberte konzervu půlek broskví ve světlém sirupu. Můžete použít také meruňky z konzervy nebo čerstvé měkké hrušky. Žádný sirup nebude potřeba. Rozkrojte půlky broskví na tři podlouhlejší díly. Broskve rozprostřete po celém povrchu tvarohového koláče. Směs je poměrně řídká, takže kousky broskví se do ní částečně ponoří. 

 

Obrázek zdroj: Archiv

 

8. Opatrně vložte vanilkový cheesecake s broskvemi do trouby vyhřáté na 170 stupňů. Možnost pečení - horní/dolní ohřev. V troubě zvolte prostřední polici. Cheesecake pečte při stejné teplotě dvě hodiny. Po celou dobu pečení cheesecaku neměňte teplotu pečení. Cheesecake se zvedá málo a rovnoměrně. Po celou dobu pečení také neotvírejte troubu.

 

9. Po upečení ještě 30 minut neotvírejte dvířka trouby. Po uplynutí této doby můžete dvířka otevřít. Po 10 minutách můžete cheesecake vyjmout z trouby. Jakmile cheesecake vychladne, uložte jej na několik hodin do lednice nebo na jiné chladné místo. Jakmile cheesecake vychladne, můžete ho polít bílou čokoládovou polevou.

 

10. Do malého hrnce nalijte čtyři lžíce 30 % nebo 36 % sladké smetany. Smetanu zahřejte, ale nevařte. Odstavte z plotny a přidejte jemně rozdrcenou bílou čokoládu. Menší tabulku o hmotnosti 80 gramů. Celou směs míchejte, dokud se veškerá čokoláda nerozpustí a nespojí se smetanou. Polevu dejte stranou, aby vychladla. Po vychladnutí ji použijte k ozdobení cheesecaku. 

 

Obrázek zdroj: Archiv

 

Tipy a rady: Tento tvarohový koláč před konzumací uložte do chladničky. 

Dobrou chuť!

 

Obrázek zdroj: Archiv

 

Obrázek zdroj: Archiv

 

 

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 27.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,160 25,240
USD 23,410 23,530
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma