Dnes je středa 30. října 2024., Svátek má Tadeáš
Počasí dnes 8°C Oblačno

Trhací chléb se sýrem Lipánek gouda

Trhací chléb se sýrem Lipánek gouda
zdroj: Tisková zpráva

Že jste nic podobného ještě nepekli? My také ne, ale trhací chléb se sýrem Lipánek gouda nás dostal svou chutí i vůní, která se line z trouby. Zaručujeme, že ho sníte ještě teplý.

Doba přípravy: 2,5 hodiny (včetně doby kynutí)

Indredience (8 porcí)

  • 320 g hladké mouky
  • 80 g celozrnné žitné mouky
  • 20 g olivového oleje
  • 250 g vlažné vody
  • 7 g sušeného droždí
  • 9 g soli
  • 1/2 lžičky drceného kmínu

Náplň:

 Česnekové máslo:

  • 100 g Jihočeského másla pokojové teploty
  • 3 stroužky česneku
  • hrst nasekaných bylin
  • špetka soli

Návod na přípravu

Suroviny na těsto zpracujeme v robotu, nebo ručně, a necháme hodinu nakynout.

Mezitím si připravíme bylinkové máslo. Máslo v misce zamícháme s prolisovaným česnekem, bylinkami a solí.

Formu na biskupský chlebíček vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Můžeme ji také vyložit pečicím papírem.

Vykynuté těsto vyválíme na pomoučněné ploše na velký plát (přibližně 50×40 cm). Potřeme jej bylinkovým máslem a rozmístíme na něj plátky sýru. Po delší straně rozkrájíme plát na 4 pruhy. Ty naskládáme na sebe a nakrájíme na cca 8 cm dlouhé obdélníky. Vrstvíme je do připravené formy „nastojato”. Chlebík necháme ještě 30 minut kynout a poté jej pečeme ve vyhřáté troubě na 190 °C asi 40 minut dozlatova.

Zdroje:
Inzerce

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 29.10.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,300 25,420
USD 23,320 23,500
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma