Dnes je sobota 20. dubna 2024., Svátek má Marcela
Počasí dnes 7°C Slabý déšť

Travolta žije v hangáru, Hanks v kanceláři

Travolta žije v hangáru, Hanks v kanceláři
John Travolta | zdroj: Redakce

Většina hvězd si potrpí na luxus a svůj majetek dávají na odiv mimo jiné i svými nemovitostmi. 

Obrovské vily v nejdražších lokalitách světa patří ke standardům movitějších hvězd, avšak některé z nich jdou ještě dál a vybírají si zcela nekonvenční a podivné domy. Zejména příbytky Naomi Cambell, Toma Hankse a Johna Travolty vyvolávají spíše rozpaky než obdiv. „Jenže i relativně běžní lidé mají někdy šílené požadavky, nechají si budovat třeba domy z lahví nebo ve tvaru včelího úlu,“ odhalují podivné choutky investorů tvůrci televizního seriálu Nejbláznivější domy, který je k vidění na kanálu Fine Living.

Jedna z nejúspěšnějších modelek světa Naomi Campbell je známá svou náročností, o čemž dobře věděl i její přítel Vladimir Doronin, ruský miliardář, kterému se často přezdívá moskevský Donald Trump. Aby měl Naomi blíže u sebe, Doronim neváhal poblíž Moskvy postavit supermodelce futuristický dům silně připomínající vesmírnou loď. Stejně futuristický interiér čeká na návštěvníky i vevnitř budovy.

Obrázek zdroj: Redakce

Avšak ani tento nákladný dům není zárukou pro trvalý závazek, což brzy zjistila i sama topmodelka. Hvězdný pár totiž na jaře 2013 prošel drsným rozchodem, když vyšlo najevo, že Doronim už nějakou dobu pokukuje po Naomině mladší kolegyni, čínské modelce a bývalé čínské miss Luo Zilin (25). Možná se tak brzy dočkáme dalšího unikátního domu.

Velmi netradiční příbytek si zvolil známý hollywoodský herec John Travolta. Svůj monumentální obytný komplex na Floridě připomínající napůl hangár a napůl terminál letiště dokonce pojmenoval Jumbolair. Herec byl už od dětství posedlý létáním a prý si vždy přál mít svoje letadlo na zahradě, do kterého by mohl kdykoliv naskočit a vznést se do nebe.

hangar zdroj: Redakce

Sen si nakonec herec splnil do puntíku, neboť si svůj hangár skutečně doplnil o letadlo, řídící věž i ranvej, které jsou mu ihned i dispozici. Ve své sbírce má i veteránský Boeing 707, který se vyráběl v letech 1958 - 79. Naštěstí jeho manželka má pro druhou polovičku velké pochopení, a tak mu celý letecký projekt, který je vyšel v přepočtu na 95 mil. Kč, schválila. 

Nejmonstróznější příbytek má však americký oscarový herec Tom Hanks, který si v roce 2010 pořídil dům stojící na vyvýšeném kopci odděleně od ostatních domů. Objekt byl postaven v roce 1966 a nachází se v Pacific Palisades, jedné z nejzámožnějších obytných oblastí na světě.

th zdroj: Redakce

Cena domu činí v přepočtu neuvěřitelných 490 mil. Kč! Celý komplex o rozloze 1 350 m2 spíše připomíná obří kancelářské budovy než útulný obytný dům. Podle realitních makléřů šlo tehdy o nejdražší pozemek s domem v celém Los Angeles, kterému se žádný svou cenou nepřiblížil. Dům o pěti patrech má údajně 4 ložnice a 5 koupelen, aby dokázal uspokojit potřeby těch nejnáročnějších majitelů.

Zdroje:

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 20.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,170 25,250
USD 23,520 23,620
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma