Dnes je pátek 26. dubna 2024., Svátek má Oto
Počasí dnes 0°C Polojasno

Tlustí Britové skupují obří záchodová prkénka

Tlustí Britové skupují obří záchodová prkénka
zdroj: Profimedia

Britové si za poslední roky zvykli nakupovat větší prkénka na své toalety. Nárůst prodeje tohoto artiklu je přímo úměrný vzrůstající hmotnosti obyvatel ostrovního národa. Sedací plocha na speciálním zvětšeném prkénku je o 75 procent větší než u běžného, píše Daily Telegraph.

Prkénka, které vyrábí společnost Big John jsou dovážené ze Spojených států a stojí 200 liber. Společnost si pochvaluje, že za poslední dva roky se jejich prodej zdvojnásobil.

Ředitel společnosti Steven Evanson si situaci na britském trhu pochvaluje: "Lidé jsou stále větší, širší a těžší. Proč by nemohli mít pohodlí i když jdou na toaletu?"

Jedna z spokojených zákaznic z Manchesteru přidává svou skvělou zkušenost: "Můj manžel potřebuje trochu více místa a ročněš ničil několik obyčejných záchodových prkének. Ovšem s prkénkem Big John tyhle problémy skončily."

Průzkumy ukazují, že přibližně polovina obyvatel Británie trpí nadváhou. 17 procent mužů a 21 procent žen jsou dokonce obézní. Asi každé 11. úmrtí v Británii souvisí s obezitou - to je nejvyšší číslo v celé Evropě. Například Francouzi jsou na tom o polovinu lépe.

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 26.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,130 25,250
USD 23,330 23,510
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma