Dnes je sobota 20. dubna 2024., Svátek má Marcela
Počasí dnes 7°C Slabý déšť

Tenisky, se kterými budete styloví za každých okolností

Tenisky, se kterými budete styloví za každých okolností
zdroj: Nick Starichenko / Shutterstock.com

Tenisky by neměly chybět v žádném botníku. Souhlasíte? Už dávno se totiž nejedná o boty, které si obujete pouze ve svém volném čase, ale skvěle ladí i k oblečení do práce. Pojďme se společně podívat na ty nejikoničtější kousky od společnosti Nike.

Klasiky od firmy Nike
Historie ikonických tenisek značky Nike s názvem Air Force One (AF1) se začala psát již v roce 1982. Původně se mělo jednat pouze o další tenisky, kterých se vyrobí několik kusů a poté se plynule přejde na výrobu dalšího modelu.

Jenomže obliba dámských Air Force One byla tak obrovská, že společnost Nike je musela znovu nasadit do prodeje a obrovské popularitě se těší dodnes. Na pohled jsou rozeznatelné díky rovné podrážce, která kopíruje povrch a na boku mají typickou fajfku, která je logem společnosti Nike.

Ukažte svůj styl
Zatímco model AF1 je poměrně minimalistický, a skvěle se hodí i k ležérnímu stylu oblečení, boty Air Max Nike jsou jejich pravým opakem. Vyrábí se totiž v celé škále barev, včetně nápadných křiklavých odstínů, které vás odliší od davu.

  • Za těmito botami stojí dvojice mužů: Frank Rudy a Tinker Hatfield.
  • První zmíněný pracoval jako inženýr v NASA a díky němu mají boty svou typickou měkkost, a jsou až neuvěřitelně lehké.
  • Druhý jmenovaný je známý designér značky Nike, který botám propůjčil jejich vzhled. Podle jeho slov se inspiroval budovou Centre Georges Pompidou v Paříži.

Boty Air Max od značky Nike se prodávají od roku 2018 a okamžitě si získaly přízeň spousty lidí.

Plujte si během chůze na obláčku
Boty, které jsou velmi podobné Air Max Nike a používají podobnou technologii výroby, se jmenují Nike Air VaporMax. Byly uvedeny na trh v roce 2017 a poskytují pohodlnost, flexibilitu a při chůzi v nich máte pocit, že si plujete na obláčku. Jejich poznávacím znamením je průhledná podrážka, která má v sobě umístěné vzduchové kapsle, které právě mají na svědomí onu lehkost a příjemné odpružení.

Popularita tenisek díky celebritám
O popularitu modelů sportovní obuvi značky Nike se zasloužila i řada umělců. Někteří z nich mají s firmou Nike i spolupráce a podílejí se na vzhledu některých modelů. Pokud vy ve svém botníku ještě žádný pár kvalitních tenisek nemáte, navštivte katalog Flexdog a podívejte se na širokou nabídku bot, které jsou na stránce k mání. Jakmile vyjdou nějaké nové tenisky, na Flexdog jsou k mání téměř okamžitě. Proto vám žádné novinky ze světa moderní obuvi neuniknou.

Co se společnosti Nike rozhodně nedá upřít, je to, že jejich obuv je kvalitní, pohodlná a vydrží spoustu let. Tenisky Nike se dají kombinovat jak k ležérnímu oblečení, tak i sportovnímu. A čím jiným vyjádřit svou osobnost než párem ikonických tenisek?

Zdroje:
Inzerce

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 20.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,230 25,350
USD 23,620 23,800
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma