Dnes je sobota 20. dubna 2024., Svátek má Marcela
Počasí dnes 6°C Slabý déšť

Tajemství spodního prádla

Tajemství spodního prádla
zdroj: tisková zpráva

Do nového roku s novým kvalitním spodním prádlem. A třeba i se slevou...

1. Jak se správně měřit?
Krejčovským metrem si odměřte obvod hrudi těsně pod prsy a obvod prsou (nazývaný též horní objem). Pro rozlišení velikostí podprsenek odstupňovali výrobci spodního prádla obvod pod prsy po 5 cm, a sice od 65 do 115. Velikost 65 tedy odpovídá obvodu 63-67 cm, velikost 70 obvodu 68-72 cm, velikost 75 jsou obvody 73 až 77 cm atd. Velikost košíčků udává rozdíl mezi obvodem těla pod prsy a obvodem prsou v centimetrech (například 12-14 cm košíčkům A, 14-16 cm košíčkům B, atd.). A ještě jedna důvěrná rada. Číslo spodního prádla považujeme za intimní informaci, měl by je znát jen náš partner.

2. Malé košíčky (A)
Pro malá prsa jsou ideální push-up podprsenky, protože díky vyjímatelným polštářkům z pěnové hmoty dodají více objemu.

3. Střední košíčky (B)
Střední prsa potřebují trochu více „držení“. Podprsenka s tvarovanými kosticemi prsa zároveň podpírá i hezky tvaruje.

4. Velký košíček (C)
U velkých prsou musí podprsenka poskytovat dobrou podporu a držení, proto nesmí být příliš hluboko vykrojena. Ramínka by měla být v oblasti ramen široká (nejméně 2 cm) a měkce vypolstrovaná (jinak se budou zařezávat).

5. Na sportování
Nezávisle na velikosti košíčků bychom při sportování (např. při běhu nebo ve fitness studiu) měly nosit speciální sportovní podprsenku. Mívá ploché, měkké švy, abychom se vyhnuly otlačeným místům. Košíčky jsou tvarovány více ploše, aby prsa byla i rytmickém pohybu stabilizována. Soupravu speciálního prádla na sport oceníte i tehdy, pokud vaše sportovní frekvence je mírně kolísavá.

6. Do společnosti
Pod šaty se špagetovými ramínky se nosí nejlépe podprsenka bez ramínek se silikonovými proužky na horním okraji košíčků a na zadním díle. Tyto proužky přilnou ke kůži a brání tomu, aby podprsenka klouzala. Vhodná je i podprsenka s průhlednými silikonovými ramínky, která je na kůži sotva vidět.

7. Kdy nosit kombiné
Především pod poloprůhlednými šaty, které nemají podloženou sukni, byste měla nosit spodničku, aby vám neprosvítalo spodní prádlo. U šatů z látek, které se nabíjejí statickou elektřinou, spodnička brání tomu, aby se šaty lepily na nohy.

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 20.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,170 25,250
USD 23,520 23,620
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma