Dnes je neděle 13. dubna 2025., Svátek má Aleš
Počasí dnes 6°C Polojasno

Sváteční recept: Burrito Grande pollo

Sváteční recept: Burrito Grande pollo
zdroj: tisková zpráva

Uvařte pro návštěvu jako profesionál...

Základní suroviny:
Tortila pšeničná 1x
Fazolový krém 0.200 kg
Mexická rýže  0.200 kg
Tinga de pollo 0.150 kg
Sýr čedar 0.150 kg

Fazolový krém:
Fazole černé 0.120 kg
Sůl 0.001 kg
Chilli  0.001 kg
Comino 0.001 kg
Koriander 0.001 kg
Cibule 0.1 kg
Česnek 0.020 kg
Fazole černé rozvaříme do měkka  se solí, mletým chilli, kořením comino,  sušeným koriandrem a posekanou cibulí a česnekem, vše rozmixujeme na pastu.

     Mexická rýže:
     Rýže 0.120 kg
     Olej 0.002 l
     Cibule 0.150 kg
     Česnek 0.020 kg
     Ocet 0.025 l
     Rajčata 0.300 kg
     Sůl 0.001 kg
     Nakládané chilli papričky adobo 0.005
Rozehřejeme si olej v kastrolu a orestujeme rýži. Z cibule a rajčat, česneku, soli, octa
a papriček Adobo pomocí mixéru rozmixujeme omáčku, kterou zalijeme již
orestovanou rýži  a dolijeme potřebným množstvím vody - již nemícháme a dáme pod
pokličkou do trouby.

Tinga de pollo :
Kuřecí prsa 0.120 kg
Sůl 0.001 kg
Rajčata 0.5 kg
Česnek 0.025 kg
Adobo 0.005 kg
Ocet 0.025 l
Cibule 0.2 kg
Olej 0.050 l

Kuřecí prsa dáme vařit do vody se solí a vaříme hodně do měkka. Po uvaření
 rozebereme prsíčka na tenké vlásky, v kastrolu si rozehřejeme olej a orestujeme cibuli
do sklovata, poté přidáme rajčata a nakonec rozebrané kuřecí maso a vše necháme chvilku restovat. Na závěr přidáme omáčku z cibule, rajčat, česneku, adobo, octa a soli - viz mexická rýže a necháme vše společně provařit, dochutíme solí a popřípadě octem.

Na rozložené tortili naklademe v pruhu fazolový krém, mexickou rýži, tinga a
nakonec strouhaný sýr chedar a vše svineme do roličky, kterou dáme zapéct do
trouby. Před koncem pečení posypeme hořejší část ještě trochou čedaru.
Při podávání burrito překrojíme šikmým řezem. Při podávání je vhodnou přílohou quacamolová salsa, salsa ze zakysané smetany. Dále podáváme s trochou mexické rýže a fazolemi.