Dnes je pátek 29. března 2024., Svátek má Taťána
Počasí dnes 15°C Polojasno

Supermodelka Karolína Kurková: svět jí leží u nohou

Supermodelka Karolína Kurková: svět jí leží u nohou
zdroj: tisková zpráva

Charismatická Karolína pochází ze severočeské metropole na Labi, kde se narodila ve znamení Ryb. Ve světě módy sklízí v posledních letech jeden úspěch za druhým.

Kurková patří v současnosti k nejžádanějším českým kráskám – přetahují se o ni světové módní firmy, časopisy a fotografové zvučných jmen. Společenský magazín People ji nedávno zařadil do první padesátky v žebříčku nejkrásnějších osobností světa. V roce 2005 získala velmi lukrativní zakázku. Podařilo se jí uzavřít několikaletou smlouvu s prestižní společností Victoria´s Secret. Zařadila se tak po bok modelek Gisele Bündchen, Adriany Lima, Tyry Banks či Heidi Klum. Hned v úvodu spolupráce se české topmodelce dostalo cti předvádět pro tuto světoznámou značku na newyorské přehlídce exkluzivní podprsenku z pravých 800-karátových diamantů za neuvěřitelných šest milionů dolarů. Narodila se v Pardubicích, ale vzápětí se s rodiči přestěhovala do Děčína, kde také vyrůstala. Za svojí výšku, která se jí hodí na přehlídkových molech, možná vděčí svému otci – basketbalistovi. S modelingem se seznámila již ve svých patnácti letech. O rok později vstoupil do jejího života Ital Alessandro Bazzoni, který viděl její fotky a odvezl je s sebou do Milána. Tam hned Karolíně zařídil focení a odstartoval rychlý vzestup její kariéry. Vzápětí následovaly smlouvy s prestižními značkami Miu Miu a Prada. Během necelého roku už byla vidět na obálkách předních módních časopisů. Karolína nebyla ani plnoletá a vydělávala milióny. Jak se dalo očekávat, Alessandro Bazzoni se brzy stal jejím přítelem. Spolu si pronajali luxusní byt v New Yorku a Karolína se během tří let propracovala na špičku světového modelingu. Dnes fotí pro nejlepší klienty, pracuje na kampaních pro značky Louis Vuitton, Chanel, Dior nebo Versace a byla vidět v prestižním kalendáři firmy Pirelli, kde se objevují nejvyhledávanější modelky světa. Zároveň v jednadvaceti letech obdržela ocenění OSN za to, že se aktivně podílela na charitativním programu „Módou k rozvoji“. Cenu za pomoc ženám v rozvojovém světě převzala spolu s dalšími devíti ženami v newyorském sídle Organizace spojených národů. Mezi laureátkami byly jordánská královna Rania, americká senátorka Hillary Clinton a hollywoodská herečka Angelina Jolie. Stejně jako poměrně často obsazovaná Eva Herzigová se i Karolína chystá proniknout na filmové plátno.
Řekli o ní „Její tělesné a obličejové proporce společně s množstvím energie, kterou oplývá, z ní dělají modelku, která se hodí téměř pro každou příležitost.“ Mario Testino, slavný módní fotograf „Má andělský vzhled s tajemnou temnou stránkou. Je sladká a veselá, ale vypadá, že by zároveň mohla být uhrančivé ďáblovo kvítko.“ Marc Jacobs, módní návrhář „Karolína oplývá přirozenou krásou a má velký talent.“ Ed Razek, prezident Victoria´s Secret
Karolína Kurková ve filmu G.I. Joe.

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 29.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,140 25,280
USD 23,320 23,500
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma