Dnes je pátek 19. dubna 2024., Svátek má Rostislav
Počasí dnes 7°C Slabý déšť

Spousta bolesti při thajské masáži? Omyl! Objevíte nečekaný prožitek

Spousta bolesti při thajské masáži? Omyl! Objevíte nečekaný prožitek
Thajská masáž | zdroj: Takaaki Matsuo

Spojujete si thajskou masáž se spoustou masážního oleje a palčivou bolestí Vašich rozlámaných zad při dotycích maséra? Jste na omylu! Thajská masáž je totiž na rozdíl od té evropské prováděna v oblečení a její prožívání, pokud se dostanete do rukou mistra, je téměř spirituálním zážitkem nejen pro tělo, ale i vaši mysl.

Thajská masáž, procedura stará přes 2500 let, pochází z Indie. Ne náhodou je právě tento druh masáže lidově označován za "jógu pro líné". Průběh procedury je velmi intenzivní jak ze strany masírovaného, tak ze strany maséra. Při správném provedení masáže by měl celek vypadat jako dokonalá jednota pohybů obou zúčastněných. Pro thajské maséry se masáž stává zároveň i meditací.

Thajská masáž Thajská masáž | zdroj: Takaaki Matsuo

Abychom pronikly do tajů tradiční thajské masáže, nechali jsme si princip a užívaní metod vysvětlit přímo od zkušeného japonského maséra Takaaki Matsua: "Všeobecně se Starověká Thajská masáž rozděluje do dvou stylů, první z nich se nazývá Wat Po styl (jinak Bangkocký styl) a druhým typem je Severský styl (Chiang Mai styl).  První z nich se zaměřuje především na stlačování tlakových bodů na energetických drahách v lidském těle a využívá rychlejších pohybů. Zatímco Chiang Mai styl využívá společně se stimulací energetických drah více protahovacích cviků. Pro tento styl je také charakteristický pomalejší rytmus a plynulé uvolnění."

Nalákali jsme Vás? Není nic jednoduššího, než propadnout kouzlu thajské masáže už dnes!

Zdroje:

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 19.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,260 25,380
USD 23,640 23,820
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma