Dnes je čtvrtek 25. dubna 2024., Svátek má Marek
Počasí dnes 9°C Polojasno

Souvisí velikost penisu s tělesnou výškou? Opravdu platí: velká noha – velký penis?

Souvisí velikost penisu s tělesnou výškou? Opravdu platí: velká noha – velký penis?
Placeholder | zdroj: tisková zpráva

Větší muži mají větší penis. I s tímto tvrzením je možné se setkat. Velikost tohoto orgánu sice nesouvisí s hmotností jeho majitele, může být ale závislá třeba na tělesné výšce?

Pověry, nebo pravda? Ačkoliv u žen je poměrně dobře viditelná velikost boků a prsů i přes oblečení, u mužů velikost jejich mužství nelze ani odhadnout. Možná i proto s postupem času vznikly různé fámy a pověry, které měly za úkol zobecnit například to, že muži s velkým nosem, rukama, nohama nebo ušima mají i velký (nebo naopak malý) penis. V roce 2002 byla v časopise British Journal of Urology publikována studie, která se zabývala souvislostí mezi velikostí penisu a velikostí ostatních částí lidského těla. Studie se zúčastnilo celkem více než sto mužů s velikostí nohy mezi číslem osm a třináct. Kromě délky penisu jim byla měřena i velikost rukou, nohou a dalších tělesných proporcí. I muži s malýma nohama mohou mít velký penis Podle odborného serveru www.sexualne.cz studie zjistila, že neexistuje žádná závislost mezi velikostí penisu a zbytkem těla. Je totiž třeba si uvědomit, že penis, stejně jako další „přídatné orgány“, jako jsou nos nebo uši, jsou sice kódovány geneticky, ale jejich geny leží jinde než geny kódující tělesnou výšku. Navíc genetické předpoklady nemusejí mít hlavní slovo. Důležitou roli hrají například hormony, životní styl a okolní prostředí. Je proto dobré brát určité narážky s nadhledem a nehledat v nich žádný hlubší význam. Pověry totiž budou, co svět světem stojí a lidé se jich jen tak snad nevzdají. Velikost penisu navíc není v sexuálním životě až tak důležitá. Daleko důležitější je jeho tvrdost (erekce) a také, jak ho příslušný nositel dokáže ovládat. Staré pořekadlo totiž praví, že i s malým kašpárkem se dá hrát velké divadlo.
Malý velký muž aneb Znáte své míry, pánové? Pohlavní úd, pyj, falus či penis. Už od počátku dějin plní tento leckdy ani ne dvaceticentimetrový kousek masa neúnavně tři základní funkce: při ejakulaci odvádí sperma, slouží k pohlavnímu styku a samozřejmě k močení. Hysterické feministky vidí v této mužské okrase nástroj násilí a zotročení, moudré ženy jej označují vybranými synonymy...

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 25.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,220 25,340
USD 23,510 23,690
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma