Dnes je úterý 16. dubna 2024., Svátek má Irena
Počasí dnes 11°C Zataženo

Šoumen Nekonečný se brodil v žabkách ve sněhu

Šoumen Nekonečný se brodil v žabkách ve sněhu
Placeholder | zdroj: tisková zpráva

O uplynulém víkendu se sjeli do Divadla kouzel Pavla Kožíška v Líbeznicích u Prahy přední čeští a zahraniční kouzelníci.

V Líbeznicích u Prahy se konal  již 7. ročník mezinárodního festivalu moderní magie Velká cena Divadla kouzel 2010. „Součástí festivalu byl také kouzelnický bazar, kde si kouzelníci vyměňovali svoje zkušenosti a nakupovali nová kouzla. A letos stál opravdu za to, stejně tak jako závěrečný galaprogram, který byl tradičně po střechu beznadějně vyprodán“, říká spokojeně prezident festivalu Pavel Kožíšek.

Závěrečný  galaprogram si nenechal ujít také moderátor Jan Rosák, který dokázal svůj smysl pro humor, když v čarodějnické čepici vykouzlil na jevišti šátky. „To víte, mám v rodině kouzelnici, tak už také něco umím,“ smál se charismatický moderátor. Jeho dcera modelka Zuzana Rosáková vystupuje v Divadle kouzel po boku Pavla Kožíška už šestou sezónu. Jinak moderátorovi moc do smíchu nebylo, protože mu ráno trhali zub a špatně se mu mluvilo. Na jevišti ale nikdo nic nepoznal. „Je to zkrátka prvotřídní profesionál, před kterým vždy smekám,“ říká Pavel Kožíšek. Jan Rosák si právě na jeho radu v salónku divadla sáhnul na kouzelnickou hůlku Harryho Houdiniho, která plní tajná přání. Svoje přání na rozdíl od Daniela Nekonečného nikomu neprozradil. Zpěvák kouzelnickou relikvii přejmenoval na hůlčičku a nahlas ji prosil, aby si všichni miláčkové (v jeho jazyce lidi) více užívali rozkoší světa a kouzlo života. Šoumen, který přijel na galavečer ve svém originálním letním oblečku a s plážovými sandály na nohou, se vesele brodil cestou k divadlu čerstvě napadaným sněhem. Na jevišti potom svojí show pobavil všechny přítomné a hlavně německou kouzelnici Carolin Seiler, které předával titul Miss magie 2010. „Jak všichni konstatovali, tak ta na jeho originální němčinu rozhodně dlouho nezapomene,“ směje se principál divadla Pavel Kožíšek.

Moderátor celého večera Slávek Boura, který festival již od svého vzniku každoročně moderuje se svojí jevištní partnerkou Markétou Mayerovou, měl jako vždy natrénováno několik kouzel. Diváky velice pobavil, když na jeviště přijel na velké loutce pštrosa a předvedl, jak umí proměnit šátek v míček. Horko diváky naopak polilo, když zcela viditelně přeřízl pilou na dvě části přítelkyni herce Zdeňka Podhůrského. „Absolutně nevím, jak to udělal, hlavně mě strašně zaskočil, protože jsme nebyli na ničem předem domluveni,“ nechápala sympatická Ilona. Stejně překvapený byl i herec Pavel Trávníček, kterému komik a kouzelník Richard Nedvěd nechal zmizet z kelímku pivo.

Další ceny předávali Mudr. Jan Cimický a ing. Zuzana Baudyšová z Nadace naše dítě a další osobnosti našeho kulturního a společenského života. Na galavečeru magie vystoupila se svojí kouzelnickou show i nejsympatičtější maminka roku, která vloni získala titul Misis ČR 2009, Radana Solařová – Vozňáková. Kouzelnické umění na čtyřech soutěžních představeních hodnotila mezinárodní odborná porota v základních kategoriích jako je manipulace, všeobecná magie, iluze a mikromagie. Svoje dovednosti na festivalu předvedli i ve dvou juniorských kategoriích nejmenší kouzelníci. Absolutním vítězem Grand Prix 2010 se stalo německé dívčí duo Kristina und Johana. 

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 16.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,220 25,340
USD 23,690 23,870
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma